"С љубављу храбрим срцима“

У бијељинску болницу стигли инкубатори: Захвалност Додику и грађанима Српске

  • Извор: АТВ
  • 03.11.2023. 10:09

Хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима“ окупила је око једног хуманог циља људе добре воље. Доказала да емпатија постоји и да су грађани уколико се окупе око хуманог циља у стању да направе велика дјела. Велико дјело је и набавка медцинске опреме за породилишта широм Републике Српске.

У бијељинску болницу јуче је стигао транспортни инкубатор, као и друга опрема. Ова установа иде у корак са савременом опремом те посједује инкубатор, али овај најновије производње и те како ће бити од помоћи.

"Увијек је добро добити нову опрему, увијек је добро добити опрему новијег издања. Помоћи ће нам пуно у транспорту новорођенчета до најближе здравствене установе у хитним стањима. Значи, транспортни инкубатори биће опремљени са свом опремом коју можемо да укључимо за транспорт новорођенчади по потреби. Врло често нам се деси да морамо да транспортујемо новорођенче у најближу здравствену установу, на сву срећу то смо радили до сада екстра у сарадњи са институцијама терцијарног нивоа“, рекла је шеф Одјељења педијатрије Снежана Симић Перић. 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик био је покретач ове акције. Она се одржала до данас. За све што је урађено у прикупљању средстава за разна хумана дјела постоје само ријечи хвале, каже директор бијељинске болнице.

"Желим да се захвалим предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је прије 13 година покренуо ову акцију, а коју је касније наставила Жељка Цвијановић. Највећа захвалност грађанима Републике Српске који су се одазвали на ове хуманитарне акције и који су доказали да заједно можемо све, да се ујединимо и који у оваквим акцијама требамо да смо јединствени“, рекао је директор ЈЗУ Болница "Свети врачеви“ Златко Максимовић. 

У Бијељини се годишње роди око 1.000 беба. Рад на повећању наталитета, кроз едукације запослених, набавку нове опреме и мотивисање будућих родитеља, биће примарни циљ ове здравствене установе и у наредном периоду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)