"S ljubavlju hrabrim srcima“

U bijeljinsku bolnicu stigli inkubatori: Zahvalnost Dodiku i građanima Srpske

  • Izvor: ATV
  • 03.11.2023. 10:09

Humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima“ okupila je oko jednog humanog cilja ljude dobre volje. Dokazala da empatija postoji i da su građani ukoliko se okupe oko humanog cilja u stanju da naprave velika djela. Veliko djelo je i nabavka medcinske opreme za porodilišta širom Republike Srpske.

U bijeljinsku bolnicu juče je stigao transportni inkubator, kao i druga oprema. Ova ustanova ide u korak sa savremenom opremom te posjeduje inkubator, ali ovaj najnovije proizvodnje i te kako će biti od pomoći.

"Uvijek je dobro dobiti novu opremu, uvijek je dobro dobiti opremu novijeg izdanja. Pomoći će nam puno u transportu novorođenčeta do najbliže zdravstvene ustanove u hitnim stanjima. Znači, transportni inkubatori biće opremljeni sa svom opremom koju možemo da uključimo za transport novorođenčadi po potrebi. Vrlo često nam se desi da moramo da transportujemo novorođenče u najbližu zdravstvenu ustanovu, na svu sreću to smo radili do sada ekstra u saradnji sa institucijama tercijarnog nivoa“, rekla je šef Odjeljenja pedijatrije Snežana Simić Perić. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik bio je pokretač ove akcije. Ona se održala do danas. Za sve što je urađeno u prikupljanju sredstava za razna humana djela postoje samo riječi hvale, kaže direktor bijeljinske bolnice.

"Želim da se zahvalim predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je prije 13 godina pokrenuo ovu akciju, a koju je kasnije nastavila Željka Cvijanović. Najveća zahvalnost građanima Republike Srpske koji su se odazvali na ove humanitarne akcije i koji su dokazali da zajedno možemo sve, da se ujedinimo i koji u ovakvim akcijama trebamo da smo jedinstveni“, rekao je direktor JZU Bolnica "Sveti vračevi“ Zlatko Maksimović. 

U Bijeljini se godišnje rodi oko 1.000 beba. Rad na povećanju nataliteta, kroz edukacije zaposlenih, nabavku nove opreme i motivisanje budućih roditelja, biće primarni cilj ove zdravstvene ustanove i u narednom periodu.

Pratite nas i putem Vibera