Путовање у Тунис

Тунис - савршена дестинација за љетовање кад захлади у БиХ!

  • Извор: АТВ
  • 17.10.2023. 15:56

За све оне који траже идилично мјесто за љетовање уз обалу Средоземног мора, Тунис се издваја као неодољива опција, посебно у крајем септембра и почетком октобра. Овај период године нуди најбоље од свега - угодне температуре, мање гужве и обиље културних доживљаја. Ево неколико разлога зашто је Тунис савршен избор за одмор у овом периоду.

Ово доба године доноси изузетно угодне температуре у Тунису, што га чини идеалним мјесецом за опуштање на плажи, обилажење неке од градских медина или истраживање културе. Дневне температуре се крећу до 30°C, чиме се избјегава врели талас који може обесхрабрити туристе током најтоплијих мјесеци.

Мање гужве

Завршетак главне туристичке сезоне значи мање гужве на плажама и атракцијама. Туристичка мјеста нису претрпана, а ресторани и продавнице су доступни без дужих чекања, што доприноси потпуном опуштању.

Повољније цијене

Иако је Тунис и даље популарна дестинација и крајем љета, цијене смештаја и услуга често падају у поређењу са врхунцем сезоне, попут јула и августа. То даје прилику путницима да пронађу повољније понуде за хотеле и авионске карте. Иначе, нигдје на свијету не можете добити бољу и комплетнију услугу у односу на оно што платите.

Богата култура и историја

Тунис нуди много више од прелијепих плажа. Тунис обилује историјским локалитетима, музејима и мединама - старим градским језгром, у готово сваком већем граду. Посјетиоци могу истраживати богату културну баштину Туниса, уживати у традиционалним јелима и обогатити своје путовање дубоким разумевањем земље.

Наравно, ту је и пустиња Сахара, а вожња теренцима и багијима непрегледним пјешчаним пространством је незаборавна авантура.

Прелијепе плаже

Тунис је познат по својим пјешчаним плажама са кристално чистим морем.

У горепоменутом периоду ћете имати прилику да уживате у шуму мора, јахању камиле, вожњи скутера по води без гужви, те да сунчате уз коктеле док вас хотелски аниматори дозивају на неку од многих активности - плес, стрељаштво, фудбал, одбојка на пијеску... 

Ко није љубитељ пијеска или плаже, ту су и сјајни хотелски базени.

Туниска гостољубивост

Тунис је познат по својој гостољубивости и пријатељском односу према туристима. Ово ће додатно обогатити ваше искуство и оставити вас с прелијепим успоменама на Тунис.

Дакле, за оне који траже савршено мјесто за љетовање, Тунис је неспорно одличан избор. Блага клима, културолошки доживљаји, прелијепе плаже и срдачност домаћина чине ову дестинацију непроцјењивом, а то све уз мање гужве и повољније цене. Тунис ће вам омогућити незабораван одмор на обали Средоземног мора.

Наравно, постоје и љепше дестинације, али Тунис дефинитивно има најбољи однос плаћеног и добијеног.

Медине Туниских градова: Суса, Хамамет и Монастир

Медине Туниских градова: Суса, Хамамет и Монастир


Картагина: Мистична империја средоземља

Картагина: Мистична империја средоземља


Медине Туниских градова: Суса, Хамамет и Монастир

Медине Туниских градова: Суса, Хамамет и Монастир

Путовање у Тунис нашем новинару омогућила је агенција Контики са својим партнером Блу лајн (Blue line), а велику захвалност дугујемо и њиховим водичима који су изузетно културни, информисани и способни - били су спремни да нам дају одговор шта год смо их упитали!

Фотографије: Зоран Тошић

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.