В.д. директора Цивилне заштите Српске

Трнинић: Један или два хеликоптера за гашење пожара биће пребачени у Билећу у наредних неколико сати

  • Извор: АТВ
  • 13.08.2024. 15:17

Све оно што смо причали и упозоравали још од марта, када смо имали прве пожаре у Српској, да ће ова сезона бити сушна и да ће бити пожара, сада се и обистинило, поручио је ово в.д. директора Цивилне заштите Републике Српске, Борис Трнинић.

Он је додао да на иницијативу министра безбједности у Савјету министара, Ненада Нешића на хитној сједници Савјета министара једногласно одобрено прелијетање хеликоптера МУП-а Србије да помогну у гашењу пожара на овом подручју.

- Један или два хеликоптера за гашење пожара биће пребачени у Билећу у наредних неколико сати - казао је Трнинић.

Хеликоптери из Србије стигли на Тјентиште

Хеликоптери из Србије стигли на Тјентиште

Трнинић истиче да је велика штета направљена у НП "Сутјеска" и да се улажу огромни напори у гашење пожара.

- Сви су на терену, ватрогасци, припадници Цивилне заштите Српске, Хеликоптерског сервиса Републике Српске и много људи, који су уморни јер раде без престанка - поручио је Трнинић те додао:

- Све због самовоље једног или два човјека који нису дозволили прелет хеликоптера МУП-а Србије у тренутку када смо то тражили јер смо знали шта може да се деси и дошли смо до тачке кључања. Сада је направљена велика материјална штета и ово је сада за неку кривичну одговорност појединаца - истакао је Трнинић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.