V.d. direktora Civilne zaštite Srpske

Trninić: Jedan ili dva helikoptera za gašenje požara biće prebačeni u Bileću u narednih nekoliko sati

  • Izvor: ATV
  • 13.08.2024. 15:17

Sve ono što smo pričali i upozoravali još od marta, kada smo imali prve požare u Srpskoj, da će ova sezona biti sušna i da će biti požara, sada se i obistinilo, poručio je ovo v.d. direktora Civilne zaštite Republike Srpske, Boris Trninić.

On je dodao da na inicijativu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara, Nenada Nešića na hitnoj sjednici Savjeta ministara jednoglasno odobreno prelijetanje helikoptera MUP-a Srbije da pomognu u gašenju požara na ovom području.

- Jedan ili dva helikoptera za gašenje požara biće prebačeni u Bileću u narednih nekoliko sati - kazao je Trninić.

Helikopteri iz Srbije stigli na Tjentište

Helikopteri iz Srbije stigli na Tjentište

Trninić ističe da je velika šteta napravljena u NP "Sutjeska" i da se ulažu ogromni napori u gašenje požara.

- Svi su na terenu, vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite Srpske, Helikopterskog servisa Republike Srpske i mnogo ljudi, koji su umorni jer rade bez prestanka - poručio je Trninić te dodao:

- Sve zbog samovolje jednog ili dva čovjeka koji nisu dozvolili prelet helikoptera MUP-a Srbije u trenutku kada smo to tražili jer smo znali šta može da se desi i došli smo do tačke ključanja. Sada je napravljena velika materijalna šteta i ovo je sada za neku krivičnu odgovornost pojedinaca - istakao je Trninić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.