ФЗО

Тестирање ИЗИС-а у посљедњој фази, домови здравља добили нове налоге

  • Извор: АТВ
  • 15.01.2024. 15:43

Тестирање Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС), односно завршне провјере прије пуштања у функцију система почеле су данас у Фонду здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске, док истовремено здравствене установе у складу са препорукама Фонда и даље спроводе безбједносне мјере.

За сада је шест домова здравља - Челинац, Шамац, Вишеград, Калиновик, Хан Пијесак и Невесиње обавијестило Фонд да су спровели све потребне сигурносне мјере, те је планирано да ови домови здравља буду међу првима у којима ће почети рад у ИЗИС-у, саопштено је из ФЗО.

По окончању тестирања, у циљу контролисаног опоравка система, постепено ће се ИЗИС пуштати у функцију и то у оним здравственим установама које су испоштовале све дате безбједносне препоруке.

Такође, Фонд је свим здравственим установама доставио нове корисничке налоге, којих је више од 10.000 и без којих није могућ приступ ИЗИС-у.


УКЦ Љубљана честитао Бањалучанки која је родила четворке

УКЦ Љубљана честитао Бањалучанки која је родила четворке

Фонд здравственог осигурања напомиње да је, поред раније датих препорука, свим установама које раде у апликацији ИЗИС доставио и нове мјере политике безбједности ИЗИС-а, како би се додатно унаприједила безбједност, јер је примарни циљ заштита осјетљивих здравствених информација и личних података пацијената.

Због недавног хакерског напада, као и у циљу заштите података наших пацијената, неопходно је додатно унаприједити и појачати мјере политике безбједности у цјелокупном здравственом систему, истиче се у саопштењу ФЗО.

О свим даљим активностима у вези са ИЗИС-ом јавност ће бити благовремено информисана.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.