Добијена употребна дозвола

Талић: Центар у Српским Топлицама ускоро на услузи корисницима

  • 23.09.2024. 13:30

Бањско-рекреативни центар у Српским Топлицама ће, након што буде завршена започета процедура опремања медицинском опремом и намјештајем, бити на располагању корисницима, изјавио је данас директор Института за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић.

Талић је навео да су завршени грађевински радови, те да је добијена употребна дозвола.

"Без сарадње републичких институција и наше установе овакав пројекат не би било могуће завршити. Вриједност објекта је око 32 милиона КМ без ПДВ-а, а Влада Републике Српске дала је 15 милиона КМ", рекао је Талић новинарима након што је у овом центру угостио српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић.

Он је нагласио да ће нови објекат бити користан за допуну буџета Института, али и значајан за Бањалуку и Републику Српску.

Талић је истакао да је Институт лидер у региону када је ријеч о роботској рехабилитацији, те је подсјетио да је прије неколико година под покровитељством тадашњег предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић ова установа добила опрему за роботски асистирану рехабилитацију за дјецу.

Цвијановић: Бањско-рекреативни центар у Српским Топлицама примјер за остале бање

Цвијановић: Бањско-рекреативни центар у Српским Топлицама примјер за остале бање

"Потом смо властитим средствима набавили опрему за исту рехабилитацију за одрасле", рекао је Талић.

Бањско-рекреативни центар пружаће здравствене услуге из области физикалне медицине и рехабилитације, уз значајан терапијски и бањски дио, односно кориштење природне термоминералне воде за комбинацију терапијског садржаја са сегментом рекреације и бриге о здрављу.

Услуге новог центра биће доступне осигураницима Фонда здравственог осигурања Републике Српске, али и корисницима за лично плаћање.

Нови објекат је у завршној фази опремања, а уз подизање квалитета услуга Института, један од главних циљева новог објекта јесте враћање на употребу грађанима Бањалуке и Републике Српске, гостима и туристима, термоминералне воде по којој је овај град био препознатљив.

Јавна здравствена установа Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију "Др Мирослав Зотовић" започео је 2019. године активности на реализацији пројекта "Бањско-рекреативни центар Српске Топлице" у жељи да за своје кориснике подигне квалитет услуге. 

Пратите нас и путем Вибера