Dobijena upotrebna dozvola

Talić: Centar u Srpskim Toplicama uskoro na usluzi korisnicima

  • 23.09.2024. 13:30

Banjsko-rekreativni centar u Srpskim Toplicama će, nakon što bude završena započeta procedura opremanja medicinskom opremom i namještajem, biti na raspolaganju korisnicima, izjavio je danas direktor Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" Goran Talić.

Talić je naveo da su završeni građevinski radovi, te da je dobijena upotrebna dozvola.

"Bez saradnje republičkih institucija i naše ustanove ovakav projekat ne bi bilo moguće završiti. Vrijednost objekta je oko 32 miliona KM bez PDV-a, a Vlada Republike Srpske dala je 15 miliona KM", rekao je Talić novinarima nakon što je u ovom centru ugostio srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

On je naglasio da će novi objekat biti koristan za dopunu budžeta Instituta, ali i značajan za Banjaluku i Republiku Srpsku.

Talić je istakao da je Institut lider u regionu kada je riječ o robotskoj rehabilitaciji, te je podsjetio da je prije nekoliko godina pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović ova ustanova dobila opremu za robotski asistiranu rehabilitaciju za djecu.

Cvijanović: Banjsko-rekreativni centar u Srpskim Toplicama primjer za ostale banje

Cvijanović: Banjsko-rekreativni centar u Srpskim Toplicama primjer za ostale banje

"Potom smo vlastitim sredstvima nabavili opremu za istu rehabilitaciju za odrasle", rekao je Talić.

Banjsko-rekreativni centar pružaće zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, uz značajan terapijski i banjski dio, odnosno korištenje prirodne termomineralne vode za kombinaciju terapijskog sadržaja sa segmentom rekreacije i brige o zdravlju.

Usluge novog centra biće dostupne osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ali i korisnicima za lično plaćanje.

Novi objekat je u završnoj fazi opremanja, a uz podizanje kvaliteta usluga Instituta, jedan od glavnih ciljeva novog objekta jeste vraćanje na upotrebu građanima Banjaluke i Republike Srpske, gostima i turistima, termomineralne vode po kojoj je ovaj grad bio prepoznatljiv.

Javna zdravstvena ustanova Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović" započeo je 2019. godine aktivnosti na realizaciji projekta "Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice" u želji da za svoje korisnike podigne kvalitet usluge. 

Pratite nas i putem Vibera