Бањалука

Свечани пријем за малишане са Космета

  • Извор: АТВ
  • 26.06.2024. 19:20

Више од 600 малишана са Космета седам дана борави у Републици Српској. Они су били смјештени у породице својих вршњака широм Српске, многи од њих су, кажу, по први пут са ове стране Дрине. Своје одушевљење нису крили, кажу сви су их срдачно дочекали и овдје се осјећају као код куће, а велика прилика је за нова познанства и трајна пријатељства.

"Велико ми је задовољство што смо у Републици Српској и први пут сам овде. Породице су стварно дивне, све је супер“, рекла је Ена Ђокић.

„Овдје смо већ пар дана и ја боравим у Приједору, породице су стварно фантастичне, дјеца су стварно љубазна, као и сав народ који овдје живи и пуно смо им захвални због тога. Мени је најбитније да ја кући одем богатија са пар пријатељстава, то ће ми увијек остати у срцу“, каже Јована Филић.

„Никад прије нисам био у Бањалуци, али много ми се свиђају породице и сљедеће године ако будемо долазили, волио бих да будемо у истој породици јер је прелијепо стварно“, прича Душан Славић.

Пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" реализује се 12. пут, а представља један од најважнијих и најљепших мостова пријатељстава између дјеце. Њихови домаћини, традиционално, били су дјеца из 30 основних школа у Републици Српској.  “Влада Републике Српске сваке године уприличи пријем и то много значи српском народу, српској дјеци и као порука једна велике подршке за њихов опстанак на Косову и Метохији“, изјавио је Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији.

„Ја вјерујем да ће они из Републике Српске изаћи задовољни са својим боравком у Републици Српској и да ће понијети најљепше могуће успомене које другарство може да створи“, истакла је Жељка Стојичић, министар просвјете и културе Републике Српске. 

Малишани са Косова и Метохије у пратњи наставника стигли су 22. јуна у Републику Српску. За њих 350 данас је у Влади Српске организован пријем коме су присуствовали и бројни министри.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина