СПЦ

Сутра славимо великог свеца: Један обичај сваки вјерник треба да испоштује

  • 17.06.2024. 18:02

Српска православна црква сутра сутра Светог свештеномученика Доротеја.

Свети свештеномученик Доротеј је био епископ Тирски од владавине цара Диоклецијана, па све до владавине Јулијана Отпадника, под којим је намучен и пострадао због вере у Исуса Христа. Био је веома учен.

Александра доживјела чудо на Острогу: Ставила сам руку на мошти, а онда сам почела да плачем

Александра доживјела чудо на Острогу: Ставила сам руку на мошти, а онда сам почела да плачем

Написао је многа теолошка дјела на грчком и латинском језику. Нарочито је чувена његова грчко-латинска Синтагма. Живио је сто седам година. Мучен је и убијен 361. године у 107 години живота.

Бесједа на сутрашњи дан налаже када не треба нарушавати пост, и каже да се не одричете могућности да помогнете другима када год сте у прилици:

Погледајте како је Острог изгледао прије више од 100 година

Погледајте како је Острог изгледао прије више од 100 година

"Никада не нарушавај пост у сриједу и у петак. Тај пост је Црквом заповеђен и добро образложен. Ако си икад у животу нарушио тај пост, моли се Богу, да ти опрости, и више не гријеши". "Не одреци добра онима којима треба, кад можеш учинити. Не одриче ни теби Господ оно што теби треба, не одреци ни ти човјеку, кога ти је Господ послао у сусрет, да куша срце твоје. Ако ти неки сиромах један пут у животу пружи руку за помоћ, подај му и не откажи. Твоја немилост пећи ће те као жеравица, и неће ти дати мира све док се не покајеш и не омекшаш срцем".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.