Прогноза

Стиже невријеме у већи дио БиХ - пратите уживо кретање облака

  • Извор: АТВ
  • 10.02.2024. 16:20

Метеоролози су за суботу најавили претежно облачно и вјетровито вријеме у цијелој БиХ.

У Херцеговини и на југозападу Босне очекује се већином обилнија киша и пљускови, док у остатку земље киша само у налетима и локално у мањим количинама.

Количина падавина у Херцеговини и на југозападу Босне 10 до 30, локално до 50 л/м2.

Широм земље на ударе повремено јак југо, који у брдско-планинским крајевима те у Херцеговини и на југозападу Босне може имати олујне ударе јачине до око 80 километара на сат, навели су на Фејсбук страници "БХ Метео".

Судећи по метео радару, невријеме је већ захватило дијелове БиХ и шири се у остатку земље. Кретање невремена можете пратити кликом на ОВАЈ ЛИНК.


Песков открио коме је намијењен Путинов интервју

Песков открио коме је намијењен Путинов интервју

Објавили су и прогнозу за наредне дане, па се тако за недјељу предвиђа наставак  обилних падавина у Херцеговини и на југозападу Босне, поготово у првом дијелу дана када уз кишу може бити и грмљавине локално.

Послијеподне и навече постепено слабљење падавина. Количина падавина 10 до 30, локално до 50 литара по метру квадратном.

У остатку земље локално и у налетима киша, уз мало више падавина у односу на суботу. Понајвише падавина на западу Босне.

Очекује се слабљење југа, али ће и даље бити локално јаких удара, првенствено у брдско-планинским крајевима. 

Дневне температуре 12 до 17, локално до 20 степени Целзијуса. 

У понедјељак вјетар постепено окреће на сјеверни смјер што ће наговијестити долазак блажег захлађења. Вјетар неће бити јак, локално умјерен. 

Претежно облачно и нестабилно вријеме ће се наставити и у понедјељак уз локално кишу. Падавина би током дана било у већем дијелу земље. На вишим планинама снијег, а сњежна граница би се до навече спустила на око 1.500 метара над већи дио Босне. 


Нова уредба регулише цијене основних намирница

Нова уредба регулише цијене основних намирница

Дневна температура у понедјељак већином 7 до 13 степени. 

У уторак падавине престају уз постепено разведравање током дана у већем дијелу земље.

Ноћ на сриједу(14.02.) уз претежно ведро вријеме би донијела мраз већем дијелу земље, а у сриједу током дана претежно сунчано и свјеже вријеме.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм