''Добро се добрим враћа''

Србачки пчелар направио АПИ комору, улаз бесплатан

  • Извор: АТВ
  • 31.07.2024. 10:21

''Добро се добрим враћа'' - за добро познату пословицу најбољи је примјер србачки пчелар Жељко Игњатић.

Да би изразио захвалност суграђанима који су помогли његовој сестри да изгради кућу, направио је на свом имању АПИ комору, која помаже у лијечењу многих обољења, а највише респираторних код одраслих и дјеце. Цјеновник за улаз у комору не постоји - ко колико може и жели да да. Жељко објашњава, главна му је мисија да помогне онима који се боре са здравственим потешкоћама. 

АПИ комора позната је у свијету по свом љековитом дејству. Оно је што је специфично за њу јесте да је изграђена од природног материјала, те да постоји посебна хармонија између природе и човјека.

У дрвеној брвнари налазе се четири кошнице са апаратима који служе за инхалацију и два лежаја смјештена изнад пчелињих друштава, што је укупно осам кошница са око 300.000 пчела. Игњатић каже - пчеле не могу да уђу у просторију, тако да се посјетиоци могу у потпуности опустити те се повезати са природом у миру које ово мјесто нуди.

Током првих мјесец дана рада АПИ комору је користило више од 50 мјештана Српца, а многи од њих се поново враћају због позитивних учинака. Међу њима је и Ранка Ковачевић која болује од мултипла склерозе. Живи у Швајцарској, међутим, слободне дане је одлучила да проведе са породицом у родном Српцу и опроба љековита дејства АПИ коморе.

Жељко Игњатић је највећи србачки пчелар са око 250 кошница и тренутно је предсједник Удружења пчелара “Кошница”. Прави многобројне пчелиње производе од разних мјешавина меда, прополиса и полена па све до природних крема и ракије медушке. Нада се да ће и АПИ комора помоћи многим посјетиоцима, и да ће тиме заиста добро добрим вратити суграђанима који су помогли његовој сестри, онда када јој је то било најпотребније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    ''Црна Гуја

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица