''Dobro se dobrim vraća''

Srbački pčelar napravio API komoru, ulaz besplatan

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 10:21

''Dobro se dobrim vraća'' - za dobro poznatu poslovicu najbolji je primjer srbački pčelar Željko Ignjatić.

Da bi izrazio zahvalnost sugrađanima koji su pomogli njegovoj sestri da izgradi kuću, napravio je na svom imanju API komoru, koja pomaže u liječenju mnogih oboljenja, a najviše respiratornih kod odraslih i djece. Cjenovnik za ulaz u komoru ne postoji - ko koliko može i želi da da. Željko objašnjava, glavna mu je misija da pomogne onima koji se bore sa zdravstvenim poteškoćama. 

API komora poznata je u svijetu po svom ljekovitom dejstvu. Ono je što je specifično za nju jeste da je izgrađena od prirodnog materijala, te da postoji posebna harmonija između prirode i čovjeka.

U drvenoj brvnari nalaze se četiri košnice sa aparatima koji služe za inhalaciju i dva ležaja smještena iznad pčelinjih društava, što je ukupno osam košnica sa oko 300.000 pčela. Ignjatić kaže - pčele ne mogu da uđu u prostoriju, tako da se posjetioci mogu u potpunosti opustiti te se povezati sa prirodom u miru koje ovo mjesto nudi.

Tokom prvih mjesec dana rada API komoru je koristilo više od 50 mještana Srpca, a mnogi od njih se ponovo vraćaju zbog pozitivnih učinaka. Među njima je i Ranka Kovačević koja boluje od multipla skleroze. Živi u Švajcarskoj, međutim, slobodne dane je odlučila da provede sa porodicom u rodnom Srpcu i oproba ljekovita dejstva API komore.

Željko Ignjatić je najveći srbački pčelar sa oko 250 košnica i trenutno je predsjednik Udruženja pčelara “Košnica”. Pravi mnogobrojne pčelinje proizvode od raznih mješavina meda, propolisa i polena pa sve do prirodnih krema i rakije meduške. Nada se da će i API komora pomoći mnogim posjetiocima, i da će time zaista dobro dobrim vratiti sugrađanima koji su pomogli njegovoj sestri, onda kada joj je to bilo najpotrebnije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: