Гаџин Хан

Слика године: Миљану на матуру испратило шест браће и сестара

  • Извор: Телеграф
  • 04.06.2024. 16:14

Одлазак на матуру значајан је догађај за све матуранте и њихове породице, па је сликање и испраћање на матурско вече неизоставно, а четрнаестогодишња Миљана Цветановић, матуранткиња из Гаџиног Хана може се похвалити тиме да су је на матурско вече испратили мајка, очух и шесторо рођених сестара и браће.

У Општина Гаџин Хан која има свега 5.800 становника и у којој се годишње роди свега двадесетак беба, Миљанина породица је убједљиво најбројнија јер осим ње, њена мајка Томислава и очух Бојан имају и Марка (13), Анђелу (12), Илију (10), Виктора (7), Милију (5) и Леонору (8,5 мјесеци).

Томислава Цветановић Дурковић (32) казала је за "Телеграф" да су сви са нестрпљењем чекали матурско вече и њен супруг је само због тога узео слободан дан на градилишту у Београду, гдје од скора ради, и дошао у Гаџин Хан.

Шта се дешава ако претјерамо са сладоледом?

Шта се дешава ако претјерамо са сладоледом?

"Ми смо велика породица и увијек нам по нешто недостаје, као рецимо сада што нам недостаје веш машина и орман, али смо некако успјели да издвојимо новац да Миљани купимо хаљину која јој се допала и да се спреми за матуру онако како се њој свиђа. Сви смо је заједно испратили до школе и гледали заједно дефиле матураната кроз Гаџин Хан. Нажалост, у нашој општини је све мање и мање дјеце, тако да је ове године било само 20 матураната из свих мјеста у нашем крају“, рекла је Томислава.

Додала је да су матуранти били заиста дивни и многи мјештани Гаџиног Хана изашли из својих кућа како би их поздравили.

"Матура се одлично завршила, а сада нам предстоји Миљанин упис у средњу школу. Она прижељкује да упише Угоститељску школу и постане куварица. Вјерује да ће са том школом моћи да лако пронађе посао и ради не само у Нишу већ и на мору. Надам се да ће јој се жеља остварити и подржаћемо је максимално да дође до свог циља“, истакла је Томислава.

Породицу Цветановић Дурковић октобра прошле године задесила је несрећа јер им је скоро потпуно изгорио социјални стан у стамбеној згради у Гаџином Хану, тако да су три мјесеца њих деветоро морали да живе у гарсоњери без струје од 27 квадрата. У моменту избијања пожара у стану су биле Томислава и њена кћерка Леонора која је тада имала само недјељу дана, а спашене су само присебношћу и храброшћу њеног бившег мужа Миладина Рибаћа и комшија.

Спортиста и дјевојка пали у провалију дубоку 700 метара и погинули

Спортиста и дјевојка пали у провалију дубоку 700 метара и погинули

Они су противпожарним апаратом угасили пожар у ходнику стана и тако омогућили Томислави да са бебом у наручју побјегне од ватрене стихије.

Захваљујући донацијама хуманих људи деветочлана породица се уочи Нове године вратила у обновљени стан и наставила борбу са свакодневним животним проблемима који муче велике породице, попут оних да обезбиједе довољно хране, одјеће, књига и школског прибора за сву дјецу.

Матурско вече најстарије дјевојчице, истакла је Томислава, догађај је који им је, послије много тешких дана, уљепшао свакодневицу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 АТВ Специјал: Док. Филм: Свједок

    'О премијери историјско-документарног филма "Свједок" не пропустите погледати у нашем студију са релевантним гостима. "АТВ Специјал", вечерас у 20 часова.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.