Gadžin Han

Slika godine: Miljanu na maturu ispratilo šest braće i sestara

  • Izvor: Telegraf
  • 04.06.2024. 16:14

Odlazak na maturu značajan je događaj za sve maturante i njihove porodice, pa je slikanje i ispraćanje na matursko veče neizostavno, a četrnaestogodišnja Miljana Cvetanović, maturantkinja iz Gadžinog Hana može se pohvaliti time da su je na matursko veče ispratili majka, očuh i šestoro rođenih sestara i braće.

U Opština Gadžin Han koja ima svega 5.800 stanovnika i u kojoj se godišnje rodi svega dvadesetak beba, Miljanina porodica je ubjedljivo najbrojnija jer osim nje, njena majka Tomislava i očuh Bojan imaju i Marka (13), Anđelu (12), Iliju (10), Viktora (7), Miliju (5) i Leonoru (8,5 mjeseci).

Tomislava Cvetanović Durković (32) kazala je za "Telegraf" da su svi sa nestrpljenjem čekali matursko veče i njen suprug je samo zbog toga uzeo slobodan dan na gradilištu u Beogradu, gdje od skora radi, i došao u Gadžin Han.

Šta se dešava ako pretjeramo sa sladoledom?

Šta se dešava ako pretjeramo sa sladoledom?

"Mi smo velika porodica i uvijek nam po nešto nedostaje, kao recimo sada što nam nedostaje veš mašina i orman, ali smo nekako uspjeli da izdvojimo novac da Miljani kupimo haljinu koja joj se dopala i da se spremi za maturu onako kako se njoj sviđa. Svi smo je zajedno ispratili do škole i gledali zajedno defile maturanata kroz Gadžin Han. Nažalost, u našoj opštini je sve manje i manje djece, tako da je ove godine bilo samo 20 maturanata iz svih mjesta u našem kraju“, rekla je Tomislava.

Dodala je da su maturanti bili zaista divni i mnogi mještani Gadžinog Hana izašli iz svojih kuća kako bi ih pozdravili.

"Matura se odlično završila, a sada nam predstoji Miljanin upis u srednju školu. Ona priželjkuje da upiše Ugostiteljsku školu i postane kuvarica. Vjeruje da će sa tom školom moći da lako pronađe posao i radi ne samo u Nišu već i na moru. Nadam se da će joj se želja ostvariti i podržaćemo je maksimalno da dođe do svog cilja“, istakla je Tomislava.

Porodicu Cvetanović Durković oktobra prošle godine zadesila je nesreća jer im je skoro potpuno izgorio socijalni stan u stambenoj zgradi u Gadžinom Hanu, tako da su tri mjeseca njih devetoro morali da žive u garsonjeri bez struje od 27 kvadrata. U momentu izbijanja požara u stanu su bile Tomislava i njena kćerka Leonora koja je tada imala samo nedjelju dana, a spašene su samo prisebnošću i hrabrošću njenog bivšeg muža Miladina Ribaća i komšija.

Sportista i djevojka pali u provaliju duboku 700 metara i poginuli

Sportista i djevojka pali u provaliju duboku 700 metara i poginuli

Oni su protivpožarnim aparatom ugasili požar u hodniku stana i tako omogućili Tomislavi da sa bebom u naručju pobjegne od vatrene stihije.

Zahvaljujući donacijama humanih ljudi devetočlana porodica se uoči Nove godine vratila u obnovljeni stan i nastavila borbu sa svakodnevnim životnim problemima koji muče velike porodice, poput onih da obezbijede dovoljno hrane, odjeće, knjiga i školskog pribora za svu djecu.

Matursko veče najstarije djevojčice, istakla je Tomislava, događaj je koji im je, poslije mnogo teških dana, uljepšao svakodnevicu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.