"Јахорина инглиш скул кампу"

Школа енглеског језика на Јахорини

  • Извор: АТВ
  • 14.07.2024. 19:29

Четрдесет дјеце из региона је спас од љетњих врућина и дружење пронашло на олимпијској љепотици Јахорини. Учествовали су у јединственом "Јахорина инглиш скул кампу" који им је омогућио да унаприједе знање енглеског језика, да играју бејзбол и уживају у богатим љетним садржајима које Јахорина нуди.

- Искористили смо 10 одсто потенцијала и имамо још огроман потенцијал да развијемо љетни туризам, иако смо планина са највише љетних садржаја у Европи, имамо преко 22 садржаја - рекао је Дејан Љевнаић, директор ОЦ Јахорина.

На олимпијској љепотици уживала си и вриједна дјеца из Даун синдром центра Бањалукa. Засадили су шест садница јавора. симболизује посвећеност Олимпијског центра очувању природе и стварању инклузивног друштва.

- Знамо да је јавор најугроженија свјетска врста дрвета и то управо говори да овдје са овом садњом, јавор се обнавља, као што су се особе са Дауновим синдромом на Јахорини препородиле, и они су постали друштвено видљиви и друштвено корисни и равноправни чланови нашег друштва - рекао је Зоран Јелић, директор Даун синдром центра Бањалука.

- Јахорина је по јавору и добила име. Ми смо посадили шест јавора, грчки, француски, норвешки, кинески, канадски и јапански, то симболизује да се до сада запослило шест особа са Дауновим синдромом - наглашава Љевнаић.

У августу ће бити организован и тенисkи камп, као и додатни садржаји за све посјетиоце.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: