"Jahorina ingliš skul kampu"

Škola engleskog jezika na Jahorini

  • Izvor: ATV
  • 14.07.2024. 19:29

Četrdeset djece iz regiona je spas od ljetnjih vrućina i druženje pronašlo na olimpijskoj ljepotici Jahorini. Učestvovali su u jedinstvenom "Jahorina ingliš skul kampu" koji im je omogućio da unaprijede znanje engleskog jezika, da igraju bejzbol i uživaju u bogatim ljetnim sadržajima koje Jahorina nudi.

- Iskoristili smo 10 odsto potencijala i imamo još ogroman potencijal da razvijemo ljetni turizam, iako smo planina sa najviše ljetnih sadržaja u Еvropi, imamo preko 22 sadržaja - rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina.

Na olimpijskoj ljepotici uživala si i vrijedna djeca iz Daun sindrom centra Banjaluka. Zasadili su šest sadnica javora. simbolizuje posvećenost Olimpijskog centra očuvanju prirode i stvaranju inkluzivnog društva.

- Znamo da je javor najugroženija svjetska vrsta drveta i to upravo govori da ovdje sa ovom sadnjom, javor se obnavlja, kao što su se osobe sa Daunovim sindromom na Jahorini preporodile, i oni su postali društveno vidljivi i društveno korisni i ravnopravni članovi našeg društva - rekao je Zoran Jelić, direktor Daun sindrom centra Banjaluka.

- Jahorina je po javoru i dobila ime. Mi smo posadili šest javora, grčki, francuski, norveški, kineski, kanadski i japanski, to simbolizuje da se do sada zaposlilo šest osoba sa Daunovim sindromom - naglašava Ljevnaić.

U avgustu će biti organizovan i teniski kamp, kao i dodatni sadržaji za sve posjetioce.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: