Dolaze im i klijenti iz Austrije

Sestre bliznakinje se vratile iz Austrije u Gradišku i pokrenule biznis

  • Извор: АТВ
  • 29.07.2023. 19:29

Rodni Salzburg u Austriji, poslije 24 godine života, bliznakinje Nikolina i Zorana zamijenile su Gradiškom.

Tu su im se vratili roditelji nakon penzionisanja a i one došle da pokrenu posao - frizersko-kozmetički studio.

"Dugo smo mi to planirali već pet godina, onda je došla korona, onda je sve bilo prekinuto, stopirali smo. I eto ove godine smo otvorile. Jednostavno ovi ljudi ovdje imaju tu neku toplinu koja tamo ne postoji", priča za ATV Nikolina Janjić.

Bilo je i onih koji su se čudili odluci da se iz Austrije dođe u Republiku Srpsku.

"Ima dosta njih koji su rekli, pogotovo tamo - jaoo, i ovdje isto, jao pa vi se vraćate, omladina odlazi, vi se vraćate. Ja sam, rekla ima života za onoga ko želi da radi. Tamo isto ništa drugo ne radiš nego radiš, radiš i spavaš. Ako radiš ovdje koliko tamo, biće ti super. Za sad je to dva i po mjeseca i ne žalim ni jedan dan što sam se vratila", dodaje Nikolina.


HGSS pomogao ženi koja se porodila u nacionalnom parku

HGSS pomogao ženi koja se porodila u nacionalnom parku

Posluju u prizemlju porodične kuće. Iako sve djeluje besprijekorno, kažu da ima još prostora za ulaganje u opremu i alat.

Sestre su se našle i među pet mladih preduzetnika iz Gradiške koji su dobili bespovratne grantove od po 7.000 KM za pokretanje poslovanja.

Kažu dobro će im doći za dodatno opremanje salona. Iz Austrije su osim novčane investicije, donijele bogato znanje i iskustvo. 

"Mi smo bile 10 godina zaposlene. Mi smo tamo učile tri godine, i ostale u tom salonu. Prije korone, naravno, smo imale mogućnost da se osamostalimo da nas Loreal kao edukatore primi. Onda smo zadnjih šest godina radile za Loreal, internacioanlno po svijetu - Holandija, Belgija, Švajcarska, to su bile naše destinacije na koje smo išle vikendima. Od utorka do subote smo u salonima radili, od subote do ponedjeljka smo bile vani i davale eduakcije", govori nam Zorana.

Nigdje se žene ne sređuju kao na Balkanu, jednoglasne su sestre, pa i imaju pune ruke posla. Osim domaćih, mušterije im stižu i iz rodnog Salzburga, ali i drugih evropskih zemalja, posebno u sezoni godišnjih odmora.


Šta se dešava u Hrvatskoj: More u 5 minuta naraslo za metar

Šta se dešava u Hrvatskoj: More u 5 minuta naraslo za metar

"Nismo se nadale tome. Iz Austrije dolaze, ne samo drugari, to su klijenti koji ne znaju naš jezik. Znači dođu, uzmu godišnji odmor, dođu ovamo, da bi dobili taj njihov tretman, uslugu na koju smo ih tamo navikli. To želimo da pružimo i ovdje našim klijentima. To što smo mi naučile i taj rad od deset godina da primijenimo ovdje", dodaje Zorana.

I dalje su često na relaciji Gradiška - Salzburg. Tamo su im stariji sestra i brat, prijatelji.

U Salzburgu im je bilo tijelo, u Gradišci duša, pričaju sestre Janjić.

Sad su kažu konačno kompletne i zadovoljne.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.