Министар здравља

Шеранић: Сертификовање терцијарних здравствених установа биће завршено чим Агенција објави стандарде

  • Извор: СРНА
  • 13.06.2024. 13:20

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас у Невесињу да ће сертификовање терцијарних здравствених установа бити завршено оног тренутка када Агенција за сертификацију објави такву врсту стандарда.

Шеранић је рекао да је закон одредио да ће се сертификовање завршити када Агенција објави стандарде, а да у оквиру тога функционишу нормално те установе, тако да ништа није против закона.

"Што се тиче Универзитетског клиничког центра (УКЦ), то ће бити врло брзо ријешено", рекао је Шеранић новинарима.

Он је појаснио да Агенција на сертификацију није била развила стандарде квалитета и сертификације у вези са терцијарном здравственом заштитом, а то ће убрзо бити објављено и на бази тога ће се и УКЦ сертификовати.

Шеранић је рекао да радови на изградњи требињске болнице напредују одлично и нада се да ће бити завршени и прије рока.

"Ускоро ћу бити у Требињу да обиђем све радове. Са градом Требиње затварамо и структуру која се тиче логистичке подршке", рекао је Шеранић.

Он је рекао да није упознат о наводима да љекари напуштају болницу у Невесињу, него је истакао да је разговарао са директором и да зна да су поједини љекари из Невесиња отишли у болницу Требиње, тако да нису отишли даље из Херцеговине.

"Свакако ће пружати услуге овдје. Болнице имају начин како комуницирају по питању размјене кадра, то је нешто што се дешава у оквиру саме Херцеговине", рекао је Шеранић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм