Предсједник СПС-а

Селак честитао Међународни дан младих: Младе морамо да охрабримо

  • 12.08.2024. 13:17

Овогодишњи Међународни дан младих обиљежава се у свјетлу технолошких иновација које нам помажу да подстакнемо одрживи раст и развој, али прије свега данас славимо потенцијал и таленте омладине, изјавио је предсједник СПС-а Горан Селак честитајући свим младима у Српској Међународни дан младих.

“Широм свијета, млади користе нове и иновативне дигиталне алате да направе значајне промјене и унаприједе друштво у којем живе – то је ситуација коју видимо и у нашој Српској. Да младима свијет остаје, чули смо небројено много пута, али управо су они ти који подстичу најпозитивније промјене у нашем друштву. Млади су они које морамо безрезервно охрабрити да наставе да се образују, да мисле својом главом, да буду дигитално писмени и да се суоче са генерацијским проблемима које ми, у другим генерацијама, можда не разумијемо добро колико и они”, поручио је Селак у својој честитки.

Он додаје да младе морамо охрабрити да постану модерни иноватори који ће повести нашу Републику Српску у правом смјеру, те да их морамо третирати онако како они то и заслужују и уважавати њихов глас.

“На челу Социјалистичке партије Српске, желио сам да усвојим управо такав приступ – да чујем глас младих и да им дам прилику да се њихов глас чује тамо гдје је најважније. Наше редове красе образовани и перспективни млади кадрови, који свакога дана, неуморно, раде на проналаску рјешења која ће нам донијети бољитак. Њихова размишљања нису везана за дневну политику, за препирке на домаћој сцени, на бесциљне преписке путем друштвених мрежа – они траже рјешења за нашу будућност”, поручује лидер СПС-а.

Селак каже да су млади у СПС-у спремни да своје вријеме искористе данас, како би генерације које долазе сутра могле да уживају у напретку.

“Ми сви добијамо од њих нешто што нам је данас пријеко потребно, а то су оптимизам и енергија. Због тога се залажемо да данашња омладина остане овдје у Републици Српској, да повећамо инвестиције у образовање, да им обезбиједимо добре услове за живот и рад. У нама су млади препознали да смо спремни да подржавамо политике компромиса, очувања дејтонске структуре и европски пут Српске и БиХ, али и да разговарамо са свим актерима који вјерују у боље сутра у Републици Српској и да градимо блиске односе са нашом матицом, Србијом”, написао је предсједник СПС-а.

Селак каже да вјерује да СПС иде у правом смјеру као партија, те да је довољно да се погледа и увиди да је СПС на политичкој сцени Републике Српске присутна са највећим бројем омладинаца, због чега им се дају одријешене руке и платформа за будуће дјеловање у Бањалуци и остатку земље.

“Читавој омладини Републике Српске честитам њихов дан и желим им будућност обликовану онако како је они данас виде. Од нас ће у томе имати подршку”, поручио је на крају Селак.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)