Predsjednik SPS-a

Selak čestitao Međunarodni dan mladih: Mlade moramo da ohrabrimo

  • 12.08.2024. 13:17

Ovogodišnji Međunarodni dan mladih obilježava se u svjetlu tehnoloških inovacija koje nam pomažu da podstaknemo održivi rast i razvoj, ali prije svega danas slavimo potencijal i talente omladine, izjavio je predsjednik SPS-a Goran Selak čestitajući svim mladima u Srpskoj Međunarodni dan mladih.

“Širom svijeta, mladi koriste nove i inovativne digitalne alate da naprave značajne promjene i unaprijede društvo u kojem žive – to je situacija koju vidimo i u našoj Srpskoj. Da mladima svijet ostaje, čuli smo nebrojeno mnogo puta, ali upravo su oni ti koji podstiču najpozitivnije promjene u našem društvu. Mladi su oni koje moramo bezrezervno ohrabriti da nastave da se obrazuju, da misle svojom glavom, da budu digitalno pismeni i da se suoče sa generacijskim problemima koje mi, u drugim generacijama, možda ne razumijemo dobro koliko i oni”, poručio je Selak u svojoj čestitki.

On dodaje da mlade moramo ohrabriti da postanu moderni inovatori koji će povesti našu Republiku Srpsku u pravom smjeru, te da ih moramo tretirati onako kako oni to i zaslužuju i uvažavati njihov glas.

“Na čelu Socijalističke partije Srpske, želio sam da usvojim upravo takav pristup – da čujem glas mladih i da im dam priliku da se njihov glas čuje tamo gdje je najvažnije. Naše redove krase obrazovani i perspektivni mladi kadrovi, koji svakoga dana, neumorno, rade na pronalasku rješenja koja će nam donijeti boljitak. Njihova razmišljanja nisu vezana za dnevnu politiku, za prepirke na domaćoj sceni, na besciljne prepiske putem društvenih mreža – oni traže rješenja za našu budućnost”, poručuje lider SPS-a.

Selak kaže da su mladi u SPS-u spremni da svoje vrijeme iskoriste danas, kako bi generacije koje dolaze sutra mogle da uživaju u napretku.

“Mi svi dobijamo od njih nešto što nam je danas prijeko potrebno, a to su optimizam i energija. Zbog toga se zalažemo da današnja omladina ostane ovdje u Republici Srpskoj, da povećamo investicije u obrazovanje, da im obezbijedimo dobre uslove za život i rad. U nama su mladi prepoznali da smo spremni da podržavamo politike kompromisa, očuvanja dejtonske strukture i evropski put Srpske i BiH, ali i da razgovaramo sa svim akterima koji vjeruju u bolje sutra u Republici Srpskoj i da gradimo bliske odnose sa našom maticom, Srbijom”, napisao je predsjednik SPS-a.

Selak kaže da vjeruje da SPS ide u pravom smjeru kao partija, te da je dovoljno da se pogleda i uvidi da je SPS na političkoj sceni Republike Srpske prisutna sa najvećim brojem omladinaca, zbog čega im se daju odriješene ruke i platforma za buduće djelovanje u Banjaluci i ostatku zemlje.

“Čitavoj omladini Republike Srpske čestitam njihov dan i želim im budućnost oblikovanu onako kako je oni danas vide. Od nas će u tome imati podršku”, poručio je na kraju Selak.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)