Добој

Рекордна продаја клима и вентилатора

  • Извор: АТВ
  • 26.07.2024. 19:17

Климе и вентилатори су у Добоју најтраженија роба. За два сата у једној добојској трговини продато је 40 вентилатора, у другој кажу да су имали и стотине продали би. Снабдјевачи нису рачунали на толику потражњу, па их више нема ни у набавци. Клима уређај се још нађе. Продавци и ту биљеже рекорде у продаји па се и на њих и на уградњу чека.

"Углавном су људи чекали до два до пет дана на уградњу клима, а што се тиче саме испоруке клима ми смо успјели да организујемо наш лагер тако да купци немају много чекања, али се знало десити да чак и до пет дана чекају на климу. Ни уз климе на врућинама кажу Добојлије није лако. Не радује их што се враћају, па праве планове како да их лакше поднесу", рекао је Бојан Тодоровић, продавац у трговини бијелом техником.

Подноси за сада и  електро мрежа. Иако од јуна биљеже пораст потрошња струје, не би тебало да буде несташице. 

"Сад значи имамо те соларне електране које су доста то амортизовале, смањиле су преузимае из електропреносне мреже та енергија произведена иде директно купцима", рекао је Александар Гојковић из теренске јединице Електро Добој. 

Ипак апелују на рационалну потрошњу. Неће бити лако јер се током викенда прогнозира  и до 40 стешени. У данима послије, вриједности ће бити нешто ниже, али природног расхлађења нема у наредних седам дана.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 АТВ Специјал: Црна Гора

    ''Зашто се политичка ситуација не смирује у Црној Гори? Зашто су Црногорци дали зелено свјетло за резолуцију у Сребреници? Коме смета Резолуција о геноциду у Јасеновцу? Чија је данашња Црна Гора?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 23:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 23:20 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)