Doboj

Rekordna prodaja klima i ventilatora

  • Izvor: ATV
  • 26.07.2024. 19:17

Klime i ventilatori su u Doboju najtraženija roba. Za dva sata u jednoj dobojskoj trgovini prodato je 40 ventilatora, u drugoj kažu da su imali i stotine prodali bi. Snabdjevači nisu računali na toliku potražnju, pa ih više nema ni u nabavci. Klima uređaj se još nađe. Prodavci i tu bilježe rekorde u prodaji pa se i na njih i na ugradnju čeka.

"Uglavnom su ljudi čekali do dva do pet dana na ugradnju klima, a što se tiče same isporuke klima mi smo uspjeli da organizujemo naš lager tako da kupci nemaju mnogo čekanja, ali se znalo desiti da čak i do pet dana čekaju na klimu. Ni uz klime na vrućinama kažu Dobojlije nije lako. Ne raduje ih što se vraćaju, pa prave planove kako da ih lakše podnesu", rekao je Bojan Todorović, prodavac u trgovini bijelom tehnikom.

Podnosi za sada i  elektro mreža. Iako od juna bilježe porast potrošnja struje, ne bi tebalo da bude nestašice. 

"Sad znači imamo te solarne elektrane koje su dosta to amortizovale, smanjile su preuzimae iz elektroprenosne mreže ta energija proizvedena ide direktno kupcima", rekao je Aleksandar Gojković iz terenske jedinice Еlektro Doboj. 

Ipak apeluju na racionalnu potrošnju. Neće biti lako jer se tokom vikenda prognozira  i do 40 stešeni. U danima poslije, vrijednosti će biti nešto niže, ali prirodnog rashlađenja nema u narednih sedam dana.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:10 ATV Specijal: Crna Gora

    ''Zašto se politička situacija ne smiruje u Crnoj Gori? Zašto su Crnogorci dali zeleno svjetlo za rezoluciju u Srebrenici? Kome smeta Rezolucija o genocidu u Jasenovcu? Čija je današnja Crna Gora?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 23:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 23:20 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)