Код Зворника

Протест аутопревозника и шпедитера у Каракају

  • Извор: РТРС
  • 03.06.2024. 13:43

У Каракају, код Зворника, одржан је протест аутопревозника и шпедитера који су, због затварања граничног прелаза "Мали Зворник - Каракај", усљед оштећења на мосту за возила тежа од пет тона, принуђени да користе алтернативне прелазе што изискује додатне трошкове.

Након разговора са градоначелником Зворника Бојаном Ивановићем, одустали су од раније најављене блокаде магистралног путног правца Бијељина - Зворник-Братунац.

„Тендер за санацију моста у Каракају као и моста у Шепку очекује се да се распише ових дана, процјена је да би то трајало два-два и по мјесеца сам тендер, и онда пар мјесеци реконструкције комплетног моста у Каракају и онда и у Шепку“, истакао је Ивановић.

Представник шпедитера и привредника Зворник Славко Мијатовић додао је да до 8. априла, од када је мост затворен, циркулисало 400-600 камиона с обје стране, а данас по затварању моста је тај број сишао на укупно 12 комада.

„Имамо сада 10. јуна један састанак овдје у Зворнику, то је заслуга градоначелника, да се потврди пуштање моста Шепак, што е нама изузетно послије овога свега. Обећано је, чекаћемо до тада. 10. јуна, ако не буде договорено ништа и не испуне обећање, онда идемо радикално“, додао је представник удружење аутопревозника Зворник Споменко Парић, преноси РТРС.


(Фото: РТРС)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: