Kod Zvornika

Protest autoprevoznika i špeditera u Karakaju

  • Izvor: RTRS
  • 03.06.2024. 13:43

U Karakaju, kod Zvornika, održan je protest autoprevoznika i špeditera koji su, zbog zatvaranja graničnog prelaza "Mali Zvornik - Karakaj", usljed oštećenja na mostu za vozila teža od pet tona, prinuđeni da koriste alternativne prelaze što iziskuje dodatne troškove.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Zvornika Bojanom Ivanovićem, odustali su od ranije najavljene blokade magistralnog putnog pravca Bijeljina - Zvornik-Bratunac.

„Tender za sanaciju mosta u Karakaju kao i mosta u Šepku očekuje se da se raspiše ovih dana, procjena je da bi to trajalo dva-dva i po mjeseca sam tender, i onda par mjeseci rekonstrukcije kompletnog mosta u Karakaju i onda i u Šepku“, istakao je Ivanović.

Predstavnik špeditera i privrednika Zvornik Slavko Mijatović dodao je da do 8. aprila, od kada je most zatvoren, cirkulisalo 400-600 kamiona s obje strane, a danas po zatvaranju mosta je taj broj sišao na ukupno 12 komada.

„Imamo sada 10. juna jedan sastanak ovdje u Zvorniku, to je zasluga gradonačelnika, da se potvrdi puštanje mosta Šepak, što e nama izuzetno poslije ovoga svega. Obećano je, čekaćemo do tada. 10. juna, ako ne bude dogovoreno ništa i ne ispune obećanje, onda idemo radikalno“, dodao je predstavnik udruženje autoprevoznika Zvornik Spomenko Parić, prenosi RTRS.


(Foto: RTRS)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: