Стручњаци одговорили

Пронашла црве у ослићу и остала у шоку: "Могу ли се заразити?"

  • Извор: Мондо.рс
  • 19.12.2023. 18:26

Божићни пост је ове године почео 28. новембра и траје до 6. јануара, а данас се у Србији прославља највећа слава Свети Никола гдје половина људи слави, а друга половина иде на славу.

Током Божићног поста се не једе месо, бијели мрс и јаја, али рибу треба јести сваке суботе и недјеље. Због поста у рибарницама је повећана потражња за рибом, а нарочито сада због славе.

Зашто никад нисте видјели главу ослића?

Зашто никад нисте видјели главу ослића?

И на друштвеним мрежама неријетко се води полемика о овогодишњој цијени рибе, а дешава се и да поједини потрошачи имају непријатна искуства са рибом. На Инстаграм страници сербиаливе_београд појавила се објава у којој жена тврди да је у печеном ослићу пронашла црве.

"Јела сам печеног ослића рибу и не знам јесу ли ово црви у њој. Ако јесу мртви су и хоћу ли се заразити", питала је она кориснике друштвених мрежа. Иначе, како је портал Најжена недавно објавио сирова или слабо печена, слатководна риба је прави извор паразита. Међутим, постоји мишљење да је морска риба у том погледу сигурна.

"Анисацидоза погађа готово све врсте морских риба. Црви се могу наћи у стотинама врста риба као што је бакалар, смуђ и лосос, а вјероватноћа да се црви нађу у харинги из Северног мора и Балтика је готово 100%", наводи поменути портал.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: