Временски услови добри

Прогноза за јесен: Вријеме у октобру ће изненадити

  • Извор: Мондо.рс
  • 17.06.2024. 16:34

У Србију ове недјеље стиже нови топлотни талас, који нам доноси максималне дневне температуре до чак 38 степени Целзијусових у хладу, док се ни ноћу од сриједе температура неће спуштати испод 20 степени!

РХМЗ је објавио и сезонску прогнозу до новембра. Септембар ће у већем дијелу Србије бити топлији и просјечно влажан, а у Централниој, Јужној и Југозападној Србији топлији и сувљи септембар. Наставак касног љета можемо да очекујемо у првој половини септембра.

"Средња минимална температура ваздуха у септембру биће изнад вишегодишњег просјека, при чему ће њена вриједност у просјеку бити виша за око 1.0ºС у односу на вишегодишњи просјек. У Београду и широј околини предвиђа се вриједност септембарске средње минималне температуре ваздуха око 14.3ºС. Средња максимална температура ваздуха у септембру биће изнад вишегодишњег просјека, са вриједностима у просјеку вишим за око 1.4ºС у односу на вишегодишњи просјек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током септембра биће око 24.6ºС", наводи се на сајту РХМЗ и додаје:

Ово су три симптома запушених крвних судова који могу изазвати инфаркт

Ово су три симптома запушених крвних судова који могу изазвати инфаркт

"У већем дијелу Србије мјесечна сума падавина током септембра задржаваће се у границама вишегодишњег просјека са вриједностима у просјеку око 3 mm нижим у односу на вишегодишњи просјек, а у Централној, Јужној и Југозападној Србији биће испод вишегодишњег просјека са вриједностима за 5 mm до 10 mm нижим у односу на вишегодишњи просјек. У Београду и широј околини септембарска сума падавина износиће око 49 mm.

Октобар ће, према сезонској прогнози, бити просјечно топао и просјечно влажан октобар. Михољско љето.

"Средња минимална температура ваздуха у октобру биће изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за 0.5ºС до 1.0ºС у односу на вишегодишњи просјек. У Београду и широј околини предвиђа се вриједност октобарске средње минималне температуре ваздуха око 9.6ºС. Средња максимална температура ваздуха у октобру биће изнад вишегодишњег просјека, са вриједностима у просјеку вишим за 0.5ºС до 1.0ºС у односу на вишегодишњи. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током октобра биће око 18.3ºС.

Како да вратите страст у вези

Како да вратите страст у вези

"Мјесечна сума падавина током октобра биће у границама вишегодишњег просјека са вриједностима у просјеку за око 5 mm нижим у односу на вишегодишњи просјек. У Београду и широј околини октобарска сума падавина износиће око 50 mm.

Новембар - Просјечно топао и просјечно влажан

"Средња минимална температура ваздуха у новембру задржаваће се у границама вишегодишњег просјека, при чему ће њена вриједност у просјеку бити виша за око 0.1ºС у односу на вишегодишњи просјек. У Београду и широј околини предвиђа се вриједност новембарске средње минималне температуре ваздуха око 4.4ºС. Средња максимална температура ваздуха у новембру биће у границама вишегодишњег просјека, са вриједностима у просјеку вишим за око 0.1ºС у односу на вишегодишњи просјек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током новембра биће око 11.0ºС. У цијелој Србији мјесечна сума падавина током новембра задржаваће се у границама вишегодишњег просјека са вриједностима у просјеку око 3 mm нижим у односу на вишегодишњи просјек. У Београду и широј околини новембарска сума падавина износиће око 46 mm.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.