Vremenski uslovi dobri

Prognoza za jesen: Vrijeme u oktobru će iznenaditi

  • Izvor: Mondo.rs
  • 17.06.2024. 16:34

U Srbiju ove nedjelje stiže novi toplotni talas, koji nam donosi maksimalne dnevne temperature do čak 38 stepeni Celzijusovih u hladu, dok se ni noću od srijede temperatura neće spuštati ispod 20 stepeni!

RHMZ je objavio i sezonsku prognozu do novembra. Septembar će u većem dijelu Srbije biti topliji i prosječno vlažan, a u Centralnioj, Južnoj i Jugozapadnoj Srbiji topliji i suvlji septembar. Nastavak kasnog ljeta možemo da očekujemo u prvoj polovini septembra.

"Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosjek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrijednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 14.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg prosjeka, sa vrijednostima u prosjeku višim za oko 1.4ºS u odnosu na višegodišnji prosjek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.6ºS", navodi se na sajtu RHMZ i dodaje:

Ovo su tri simptoma zapušenih krvnih sudova koji mogu izazvati infarkt

Ovo su tri simptoma zapušenih krvnih sudova koji mogu izazvati infarkt

"U većem dijelu Srbije mjesečna suma padavina tokom septembra zadržavaće se u granicama višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima u prosjeku oko 3 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosjek, a u Centralnoj, Južnoj i Jugozapadnoj Srbiji biće ispod višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima za 5 mm do 10 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosjek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 49 mm.

Oktobar će, prema sezonskoj prognozi, biti prosječno topao i prosječno vlažan oktobar. Miholjsko ljeto.

"Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji prosjek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrijednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha oko 9.6ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg prosjeka, sa vrijednostima u prosjeku višim za 0.5ºS do 1.0ºS u odnosu na višegodišnji. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 18.3ºS.

Kako da vratite strast u vezi

Kako da vratite strast u vezi

"Mjesečna suma padavina tokom oktobra biće u granicama višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima u prosjeku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosjek. U Beogradu i široj okolini oktobarska suma padavina iznosiće oko 50 mm.

Novembar - Prosječno topao i prosječno vlažan

"Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru zadržavaće se u granicama višegodišnjeg prosjeka, pri čemu će njena vrijednost u prosjeku biti viša za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosjek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrijednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 4.4ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće u granicama višegodišnjeg prosjeka, sa vrijednostima u prosjeku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosjek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.0ºS. U cijeloj Srbiji mjesečna suma padavina tokom novembra zadržavaće se u granicama višegodišnjeg prosjeka sa vrijednostima u prosjeku oko 3 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosjek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 46 mm.

(Mondo)

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.