Privremena obustava nastave u OŠ "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu

  • 24.02.2021. 18:52

Nastava u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u opštini Istočno Novo Sarajevo biće obustavljena od sutra do 9. marta zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo su naveli da je načelnik Јovan Katić uputio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske urgenciju za privremenu obustavu nastave u Osnovnoj školi "Sveti Sava" zbog nepovoljne epidemiološke situcije.

Prethodno je u prostorijama škole održan hitan sastanak na kojem je zaključeno da se nastavni proces privremeno obustavi i da se pređe na onlajn nastavu da bi se zaštitilo zdravlje učenika i zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Sastanku su prisustvovali Katić sa saradnicima, direktor Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo u Istočnom Sarajevu Vlado Miovčić, direktor škole Danijela Mrda, predsjednik Školskog odbora, kao i predstavnici Doma zdravlja i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predstavnici škole upoznali su okupljene o trenutno nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u školi, te izrazili bojazan da se redovna nastava neće moći održavati u narednom periodu, a zabrinutost zbog širenja virusa korona izrazio je i direktor Regionalnog centra.

Nadležno ministarstvo reagovalo je po hitnom postupku i Opštinskoj upravi dostavilo mišljenje u kojem je saglasno sa navedenim zaključkom.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм