Сахрана у сриједу

Преминуо пуковник ВРС Милутин Мишић

  • 01.09.2024. 17:41

Милутин Мишић, пуковник Војске Републике Српске у пензији, преминуо је у 67. години у болници у Добоју, потврдили су Срни у добојској Борачкој организацији.

Некадашњи начелник штаба Четврте озренске лаке пјешадијске бригаде Зоран Благојевић рекао је Срни да је Мишић био одличан и племенит официр и да је одликован Орденом Милоша Обилића који се додјељује за освједочену храброст у борби и за јуначки подвиг без обзира на војни ранг или чин.

Милутин Мишић рођен је 3. марта 1957. године у Завидовићима гдје је завршио основну школу, док је средњу Електротехничку школу у Зеници завршио 1975. године.

Године 1976. уписао је Војну академију у Београду коју је завршио 1980. са чином потпоручника. Исте године почео је са службом у касарни "Маршал Тито" у Сарајеву као командир вода у Средњој војној школи.

На почетку сукоба 1991. године био је на Илиџи командант батаљона, а 1992. је прекомандован у легендарну Другу озренску бригаду. Као командант бригаде три пута је рањаван.

Одликован је Карађорђевом звијездом трећег реда.

Милутин Мишић је као српски представник био члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ, гдје је критиковао рад ове организације и указивао на манипулације са листама несталих у Сребреници.

Мишић, који је преминуо синоћ, биће сахрањен у сриједу, 4. септембра, на гробљу Шушњари у Добоју у 13.00 часова.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    '’Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет'.

  • 20:30 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 22:00 Инстаграм: живот под филтером, документарни програм

    ' Инстаграм: живот под филтером, документарни програм

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)