Sahrana u srijedu

Preminuo pukovnik VRS Milutin Mišić

  • 01.09.2024. 17:41

Milutin Mišić, pukovnik Vojske Republike Srpske u penziji, preminuo je u 67. godini u bolnici u Doboju, potvrdili su Srni u dobojskoj Boračkoj organizaciji.

Nekadašnji načelnik štaba Četvrte ozrenske lake pješadijske brigade Zoran Blagojević rekao je Srni da je Mišić bio odličan i plemenit oficir i da je odlikovan Ordenom Miloša Obilića koji se dodjeljuje za osvjedočenu hrabrost u borbi i za junački podvig bez obzira na vojni rang ili čin.

Milutin Mišić rođen je 3. marta 1957. godine u Zavidovićima gdje je završio osnovnu školu, dok je srednju Еlektrotehničku školu u Zenici završio 1975. godine.

Godine 1976. upisao je Vojnu akademiju u Beogradu koju je završio 1980. sa činom potporučnika. Iste godine počeo je sa službom u kasarni "Maršal Tito" u Sarajevu kao komandir voda u Srednjoj vojnoj školi.

Na početku sukoba 1991. godine bio je na Ilidži komandant bataljona, a 1992. je prekomandovan u legendarnu Drugu ozrensku brigadu. Kao komandant brigade tri puta je ranjavan.

Odlikovan je Karađorđevom zvijezdom trećeg reda.

Milutin Mišić je kao srpski predstavnik bio član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH, gdje je kritikovao rad ove organizacije i ukazivao na manipulacije sa listama nestalih u Srebrenici.

Mišić, koji je preminuo sinoć, biće sahranjen u srijedu, 4. septembra, na groblju Šušnjari u Doboju u 13.00 časova.

Pratite nas i putem Vibera