Нова апликација за породиље

Позив породиљама у дијелу БиХ: Сваком дјетету рођеном ове године 1.000 КМ подршке

  • Извор: Кликс
  • 30.05.2024. 13:47

Федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић и премијер ФБиХ Нермин Никшић представили су на данашњој конференцији за новинаре нову апликацију за породиље у ФБиХ.

Апликација Е-породиља омогућава свим мајкама које су родиле или ће родити у 2024. години да поднесу пријаву за подршку од 1.000 конвертибилних марака за новорођену дјецу у Федерацији БиХ.

Премијер ФБиХ Нермин Никшић истакао је важност ове апликације за породице у БиХ и подржао иницијативе које олакшавају живот грађанима.

"Суочени са изазовима демографске политике и ниске стопе наталитета, а вођени потребом за бољом подршком нашим грађанима, Влада Федерације БиХ је на приједлог ресорног Министарства рада и социјалне политике одлучила да у свој буџет уврсти овај програм као конкретан знак наше опредијељености ка стварању бољих услова за живот и подршке породицама с дјецом. Искрено се надам да ће грађани, мајке и родитељи препознати ово као наше прве кораке у подршци породицама и да ће заједно с нама градити наше друштво и јачати наше породице као најважнији ресурс на којем ћемо градити нашу будућност", изјавио је Никшић.

Супруг преминуле породиље из Грачанице: Јавила ми је да смо добили сина, два сата касније је умрла

Супруг преминуле породиље из Грачанице: Јавила ми је да смо добили сина, два сата касније је умрла

Федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић најавио је да апликација од данас отворена за пријаве, те да све мајке новорођене дјеце у ФБиХ од данас могу подносити пријаве за једнократну подршку од 1.000 КМ.

"Е-Породиља је иновативна и у потпуности електронска услуга која омогућава једноставну и брзу пријаву из удобности дома, без потребе за папирологијом. Једини доказ који тражимо уз пријаву је потврда о посједовању банковног рачуна како бисмо осигурали да нико не може злоупотријебити било чије податке. Наш циљ је максимално олакшати процес пријаве за мајке, елиминисати папирологију и преузети све провјере путем службених канала", појаснио је Делић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм