Преминула на путу за УКЦ Тузла

Супруг преминуле породиље из Грачанице: Јавила ми је да смо добили сина, два сата касније је умрла

  • Извор: Аваз
  • 26.05.2024. 13:12

Док траје истрага о томе како је послије уредног порођаја Елвира Хускановић (29) из Грачанице два сата касније преминула на путу за УКЦ Тузла, супруг преминуле породиље Мехмед Хускановић, возач у једној фирми у Јелаху, смогао је једва снаге да исприча све што је доживио кобне вечери.

Како је рекао за Аваз, у сриједу, 22. маја, одвезао је супругу Елвиру у грачаничку болницу да се породи, а с петогодишњом кћеркицом Нејром ишчекивао је вијести из болнице о принови, сину и брату Ајнуру.

"Те вечери, након успјешног порођаја и рођења сина, прва ме у 19.20 назвала супруга Елвира и, сва сретна, рекла: 'Да ти ја прва честитам, постао си други пут отац, родила сам сина.' Нејра и ја смо од среће заплакали. Ја сам чекао сина, Нејра брата“, прича Мехмед.

Трагедија: Због компликација послије порођаја преминула жена (29)

Трагедија: Због компликација послије порођаја преминула жена (29)

Неколико сати касније, каже, већ креће драма. У 21.20 јавио се гинеколог који је водио трудноћу супруге и саопштио му страшну вијест.

"Рекао је да се код ње нешто закомпликовало, упућена је у УКЦ, али је преминула до Лукавца. Кратко смо разговарали, мене је стегнуло, сузе теку, а Нејрица пита: 'Шта је било, кад ће мама кући?' Назвао сам пунца Фикрета Гаџића и саопштио му шта се десило. У четвртак сам ишао у болницу, први пут видио сина, а из болнице су ми рекли да ће Ајнур једно вријеме остати на одјелу“, прича Мехмед.

Како му је речено, осигураће бесплатну храну за бебу за три мјесеца.

"Снаха, братова супруга, одгајаће Ајнура“, рекао је супруг преминуле породиље Мехмед Хускановић.

Чекају се налази обдукције како би се утврдио узрок смрти породиље.

Из Опште болнице у Грачаници тврде да је порођај протекао нормално, да су Елвиру порађала двојица гинеколога те да је све рађено према стандардима, али су компликације настале два сата послије порођаја, што је узроковало смрт породиље у санитету, која је, уз медицинско особље, упућена у УКЦ Тузла.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм