Будимо хумани

Породици Ђурашиновић потребна помоћ

  • Извор: АТВ
  • 13.07.2024. 19:19

Рајко Ђурашиновић из Новог Града, отац је деветоро дјеце и борац прве категорије Војске Републике Српске. Бранио је своју отаџбину, међутим сада треба нашу помоћ. Без супруге је остао прије пар година, а услови у којима живи са синовима из дана у дан све су тежи.

''Ови су остали свако својим путем, отишли су, раде, поудати су свако негдје, а са мном су три сина. Ненад, Стефан и Драган. Фали мало да ово пробамо да некако доведемо у ред да имају само гдје да легну ништа друго", рекао је Рајко Ђурашиновић.

Зидови су им огуљени од воде и влаге. Недавно им је и град уништио кукуруз, зоб и башту. Прије годину дана искључена им је и струја. 

"Сад немамо ни фрижидер јер не може да ради без струје. Највише ми фали зато што живимо у овим условима", рекао је Драган Ђурашиновић.

Трудимо се да будемо уз тату, јер знамо колико се бори за нас. Највише што нам недостаје је мајка, а онда послије тога и колико толико нормални услови за живот кажу Ђурашиновићи. 

"Тата и ја спавамо заједно, а и браћа спавају заједно. Највећа жеља ми је да добијем собу", рекао је Стефан Ђурашиновић.

"Угријемо воду на пећи па се купамо. Желио бих да имам бољу кућу, нешто боље", рекао је Ненад Ђурашиновић.

Док већина њихових вршњака брину гдје на море и у излазак, Рајкови синови морају с њим да раде на дневницу. Тад му је, признаје, најтеже. 

''Мој најстарији син има 15 година иде са мном у надницу. Суботом и недјељом кад је слободан. 'Његова дневница је 20КМ, ако мени плате 50 њему ће 20'', рекао је Рајко Ђурашиновић.

Као што је без поговора бранио Српску када је требало, Рајко се ни сад не предаје. Ипак, помоћ би добро дошла, па сви који желе, могу то да ураде путем жиро рачуна. како би се породици Ђурашиновић обезбиједили бољи услови за живот.  

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича (Р)

    '‘Народ прича (Р)и (Р)