Budimo humani

Porodici Đurašinović potrebna pomoć

  • Izvor: ATV
  • 13.07.2024. 19:19

Rajko Đurašinović iz Novog Grada, otac je devetoro djece i borac prve kategorije Vojske Republike Srpske. Branio je svoju otadžbinu, međutim sada treba našu pomoć. Bez supruge je ostao prije par godina, a uslovi u kojima živi sa sinovima iz dana u dan sve su teži.

''Ovi su ostali svako svojim putem, otišli su, rade, poudati su svako negdje, a sa mnom su tri sina. Nenad, Stefan i Dragan. Fali malo da ovo probamo da nekako dovedemo u red da imaju samo gdje da legnu ništa drugo", rekao je Rajko Đurašinović.

Zidovi su im oguljeni od vode i vlage. Nedavno im je i grad uništio kukuruz, zob i baštu. Prije godinu dana isključena im je i struja. 

"Sad nemamo ni frižider jer ne može da radi bez struje. Najviše mi fali zato što živimo u ovim uslovima", rekao je Dragan Đurašinović.

Trudimo se da budemo uz tatu, jer znamo koliko se bori za nas. Najviše što nam nedostaje je majka, a onda poslije toga i koliko toliko normalni uslovi za život kažu Đurašinovići. 

"Tata i ja spavamo zajedno, a i braća spavaju zajedno. Najveća želja mi je da dobijem sobu", rekao je Stefan Đurašinović.

"Ugrijemo vodu na peći pa se kupamo. Želio bih da imam bolju kuću, nešto bolje", rekao je Nenad Đurašinović.

Dok većina njihovih vršnjaka brinu gdje na more i u izlazak, Rajkovi sinovi moraju s njim da rade na dnevnicu. Tad mu je, priznaje, najteže. 

''Moj najstariji sin ima 15 godina ide sa mnom u nadnicu. Subotom i nedjeljom kad je slobodan. 'Njegova dnevnica je 20KM, ako meni plate 50 njemu će 20'', rekao je Rajko Đurašinović.

Kao što je bez pogovora branio Srpsku kada je trebalo, Rajko se ni sad ne predaje. Ipak, pomoć bi dobro došla, pa svi koji žele, mogu to da urade putem žiro računa. kako bi se porodici Đurašinović obezbijedili bolji uslovi za život.  

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.