ФбиХ

Полиција пријети протестом у штрајком?

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 19.01.2024. 22:16

Савез синдиката полиције и запослених у министарствима унутрашњих послова у Федерацији Босне и Херцеговине, као репрезентативни синдикат за подручје послова јавног реда и сигурности на простору ФБиХ, у просторијама Федералног МУП-а одржао је сједницу Управног одбора Савеза при чему су чланице Савеза указале на проблематику у раду и синдикалном д‌јеловању.

С обзиром на приоритете у рјешавању, Савез је једногласно усвојио неколико закључака од којих издвајају:

– Питање учешћа Савеза путем њене чланице у преговорима за израду нацрта Колективног уговора за упослене у ФМУП-у и ФУП-у мора се ургентно ријешити. У вези с тим ће бити упућена ургенција Влади ФБиХ и Федералном МУП-у, са назнаком и могућности подузимања радикалнијих мјера у виду протестних окупљања и евентуалног штрајка.

Поскупљују цигарете од фебруара

Поскупљују цигарете од фебруара

– Да се покрене иницијатива за измјене и допуне Закона о полицијским службеницима ФБиХ у дијелу који се односи на пензионисање полицијских службеника – инвалида рада II категорије, који су због болести или повреде на раду распоређени на послове намјештеника, а који су били у статусу полицијског службеника 15 или више година.

Шешељ оставио аманет Србима - повлачи се

Шешељ оставио аманет Србима - повлачи се

Како се наводи у саопштењу Савеза које потписује предсједник Драган Шкуљ, све активности Савеза усмјерене су на побољшање материјално-финансијских, радно-правних и социо-економских права упосленика министарстава унутрашњих послова у ФБиХ.

(Црна-хроника)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм