Васкршњи пост

Патријарх Порфирије: У дане поста размишљати о дјелима у властитом животу

  • Извор: СРНА
  • 17.03.2024. 21:51

Његова светост патријарх српски Порфирије пожелио је срећан и благословен почетак Васкршњег поста и да предстојећи дани буду испуњени љубављу, вјером и надом према Богу и ближњима, а више времена проведено на молитви, размишљајући о вјечним, егзистенцијалним питањима и дјелима у властитом животу.

- Трудимо се да одолимо искушењима и лошим навикама и будимо отвореног срца за све људе којима је помоћ потребна - истакао је патријарх Порфирије у објави на Инстаграму.

Његова светост је напоменуо да у молитвама не треба заборавити све пострадале у мартовском погрому 2004. године, као и сву страдалну браћу и сестре на Косову и Метохији.

- Завапимо милосрдном Христу да им буде брзи заштитник и помоћник - нагласио је патријарх Порфирије.

Патријарх је навео да треба затражити опроштај и опростити како би се међусобним измирењем ступило на пут великопосног подвига, заједно корачајући ка радости Васкрсења Христова.

- Господе Исусе Христе, Сине Божији, подари нам снаге да истрајемо на путу врлине и подвига и да угледамо светлост Васкрсења Твога. Срећан и благословен почетак Васкршњег поста - Свете Четрдесетнице - поручио је патријарх Порфирије.

За православне вјернике сутра ће почети вишенедјељни велики Васкршњи или Часни пост, који се завршава празником Васкрсења Исуса Христа - Васкрсом, који се ове године прославља 5. маја.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.