Ранко и Љиљана

Патент Добојлије изникао из љубави: Бицикл и инвалидска колица

  • 12.08.2024. 20:11

Бицикл и колица у једном патент је Добојлије Ранка Томанића за којим се сви окрећу. Инвалидска колица, умјесто предњег точка бицикла крију несвакидашњу љубавну причу. Супрузи, која болује од мултипла склерозе. Ранко није хтио да ускрати уживање у вожњи.

"Једну шипку са навојем сам учврстио на колица гдје сам скинуо са бицикла први точак гдје сам вилицом причврстио шипку и то је остало тако с тим што овдје кад одврнем онда могу да раставим“, каже Томанић.

Њих ништа не може да растави. Ни погибија сина, ни Љиљанина болест. У колицима је од краја 80-их. Сва брига од тада је на Ранку.

Једноставно најбољи, једноставно Ноле

Једноставно најбољи, једноставно Ноле

"Човјек је главни он је мајстор за све ја могу само гледати и слушати. Значи пуно човјек што мене чува оволико дуго већ", каже Љиљана Томанић.

Иако болесна Љиљана је након губитка сина родила двије кћерке. Дигли су се из пепела упркос окружењу које није било благонаклоно.

"Ја то нисам прихватио него сам ријешио да оставим њу са собом и преузео сам одговорности на себе с тим да сам се уходао. Она не може сама ни да једе пије, да се окупа, обуче ништа од тога то све морам ја“, каже Ранко Томанић.

Тјентиште управо - пожар не мирује

Тјентиште управо - пожар не мирује

И ништа му није тешко. Прије посљедњег патента плашио се исмијавања али је изазвао дивљење. 

Обоје газе осму деценију. Дневно на свом патенту пређу више од десет километара. Брачна километража сеже од 70 их. Одољели су свим искушењима и подигли двије кћерке које су им подариле унучиће. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: