Вјера

Овај гријех је по Библији тежи од убиства: Проклетство 10 кољена

  • Извор: Жена Блиц
  • 12.09.2024. 13:21

По Библији нераздвојно јединство је суштина брака. Одмах у рају, Бог је увео јасан принцип нераскидивости брака. Божја изјава "они ће бити једно тијело" Исус Христ је објаснио: "што је Бог саставио човјек да не раставља!" (Матеј 19,6).

Брак је дио Божијег стваралачког поретка. У Новом завјету, однос између мужа и жене упоређује се са односом Христа према цркви, који је идеалан (Ефесцима 5,21-33). Између супружника треба да влада узајамна љубав. Морају једно другом бити подређени.

Невјера, насиље, себичност, болесна љубомора и разне изопачене везе могу дубоко пореметити везу пара. Зато Библија јасно говори о вјерности партнера (2 Мојсијева 20,14). Права љубав је одговорна, стрпљива, саосјећајна, не завиди, није себична, не мисли о злу, већ се радује истини и покрива гријех, осим ако партнер не остане у њему (опис праве љубави погледајте у 1. Коринћанима 13, 4-7; Приче 10,12; 1 Петрова 4, 8).

Станивуковић дијели ђедовину: Нема градске земље коју може да подијели

Станивуковић дијели ђедовину: Нема градске земље коју може да подијели

Права љубав разликује гријех од грешника – он љуби човјека, а мрзи зло. Бог не воли развод (Малахија 2,16). Прекинута веза са Богом доноси несугласице у односу са најближом особом. Бог мрзи кршење брачног уговора, јер он му је свједок. Живот доноси многе тешке ситуације. Гријех квари међуљудске односе.

Стари завјет каже да је пожуда и неумјереност жене опаснија од убиства. Насљедници блуднице су проклети до 10 кољена.

О томе најбоље свједочи прича о жени краља Давида. Наиме, Михала је пребацила свом мужу када је играо од радости "пред Господом" и понашао се, како јој се чинило, неприлично за краља. Доживјела је осјећај супериорности и презира према свом мужу – и кажњена је тако што је постала јалова.

Украјинци убили стотине сабораца који су хтјели да се предају у Курској области

Украјинци убили стотине сабораца који су хтјели да се предају у Курској области

Испоставља се да се за убиство потомци кажњавају до четвртог кољена, за прељубу - до десетог кољена, а презир и осјећај супериорности доводе до тога да дјеца једноставно престају да се рађају, преноси "Жена Блиц".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 По свијету са Робертом Дацешином

    ''По свијету са Робертом Дацешином