Vjera

Ovaj grijeh je po Bibliji teži od ubistva: Prokletstvo 10 koljena

  • Izvor: Žena Blic
  • 12.09.2024. 13:21

Po Bibliji nerazdvojno jedinstvo je suština braka. Odmah u raju, Bog je uveo jasan princip neraskidivosti braka. Božja izjava "oni će biti jedno tijelo" Isus Hrist je objasnio: "što je Bog sastavio čovjek da ne rastavlja!" (Matej 19,6).

Brak je dio Božijeg stvaralačkog poretka. U Novom zavjetu, odnos između muža i žene upoređuje se sa odnosom Hrista prema crkvi, koji je idealan (Еfescima 5,21-33). Između supružnika treba da vlada uzajamna ljubav. Moraju jedno drugom biti podređeni.

Nevjera, nasilje, sebičnost, bolesna ljubomora i razne izopačene veze mogu duboko poremetiti vezu para. Zato Biblija jasno govori o vjernosti partnera (2 Mojsijeva 20,14). Prava ljubav je odgovorna, strpljiva, saosjećajna, ne zavidi, nije sebična, ne misli o zlu, već se raduje istini i pokriva grijeh, osim ako partner ne ostane u njemu (opis prave ljubavi pogledajte u 1. Korinćanima 13, 4-7; Priče 10,12; 1 Petrova 4, 8).

Stanivuković dijeli đedovinu: Nema gradske zemlje koju može da podijeli

Stanivuković dijeli đedovinu: Nema gradske zemlje koju može da podijeli

Prava ljubav razlikuje grijeh od grešnika – on ljubi čovjeka, a mrzi zlo. Bog ne voli razvod (Malahija 2,16). Prekinuta veza sa Bogom donosi nesuglasice u odnosu sa najbližom osobom. Bog mrzi kršenje bračnog ugovora, jer on mu je svjedok. Život donosi mnoge teške situacije. Grijeh kvari međuljudske odnose.

Stari zavjet kaže da je požuda i neumjerenost žene opasnija od ubistva. Nasljednici bludnice su prokleti do 10 koljena.

O tome najbolje svjedoči priča o ženi kralja Davida. Naime, Mihala je prebacila svom mužu kada je igrao od radosti "pred Gospodom" i ponašao se, kako joj se činilo, neprilično za kralja. Doživjela je osjećaj superiornosti i prezira prema svom mužu – i kažnjena je tako što je postala jalova.

Ukrajinci ubili stotine saboraca koji su htjeli da se predaju u Kurskoj oblasti

Ukrajinci ubili stotine saboraca koji su htjeli da se predaju u Kurskoj oblasti

Ispostavlja se da se za ubistvo potomci kažnjavaju do četvrtog koljena, za preljubu - do desetog koljena, a prezir i osjećaj superiornosti dovode do toga da djeca jednostavno prestaju da se rađaju, prenosi "Žena Blic".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Po svijetu sa Robertom Dacešinom