Даун синдром центар

Отворени жиро рачуни за осам запослених особа са Дауновим синдромом

  • Извор: СРНА
  • 07.03.2024. 18:10

Осам особа са Дауновим синдромом старијих од 18 година, које су прошле програм социјалне рехабилитације, осамостаљивања и радног оспособљавања данас је отворило жиро рачун у Банци поштанска штедионица у Бањалуци, на које ће им бити исплаћиване плате.

Тим поводом потписани су уговори о отварању рачуна, а банка је својим новим клијентима уручила поклон бон у износу од по 100 КМ као стимуланс да се на њихове рачуне почне уплаћивати новац који ће они зарађивати као запослени у Олимпијском центру "Јахорина".

Програм социјалне рехабилитације, осамостаљивања и радног оспособљавања спроводи Установа социјалне заштите, центар за социјалну рехабилитацију лица са инвалидитетом Даун синдром центар Бањалука.

Даун синдром центар Бањалука је уз покровитељство и помоћ предсједника Републике Српске Милорада Додика 2016. године на Јахорини покренуо овај програм.

"Велика заслуга припада и амбасадору особа са Дауновим синдромом Влади Ђајићу и директору Олимпијског центра `Јахорина` Дејану Љевнаићу који су се борили да заједно дођемо до овог историјског тренутка за Републику Српску", истичу из Даун синдром центра Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина