Поплављен

Владо Ђајић понудио помоћ у санацији објекта Даун синдром центра

  • Извор: АТВ
  • 28.05.2024. 21:02

Владо Ђајић, амбасадор особа са Дауновим синдромом и директор Универзитетског-клиничког центра Републике Српске обећао је помоћ у санацији објекта Даун синдром центра у Бањалуци, чије су просторије поплављене због пуцања канализационе цијеви на градилишту у непосредној близини.

"Ево пет дана траје агонија, поплављен је центар. Дјеца су тужна не могу да наставе са својим редовним активностима. Разговарао сам и са представницима Бање Врућице да особе са Дауновим синдромом могу наставити са својим активностима, а у мултимедијалној сали ће наставити вјежбати свакодневно. Видјећемо и финансијски да помогнемо, да то што прије реновирамо и вратимо им осмијех на лице. Апелујем на све који желе да помогну да се укључе, да што прије оспособимо објекат и купимо опрему", навео је Ђајић.

Указао је да се Центар обраћао надлежним градским службама, али да до сада није ништа урађено.

Директор Даун синдром центра Зоран Јелић захвалио је Ђајићу за указану помоћ и ангажман, истакавши да је он увијек, и у најтежим тренуцима, био уз особе са Дауновим синдромом.

Јелић је истакао је да штета износи више од 20.000 КМ.

Просторије Центра поплављене су у ноћи између четвртка и петка, 23. и 24. маја и причињена је огромна материјална штета јер су, осим просторија, поплављена и средства за рад.

Пратите нас и путем Вибера