Planinska kuća "Rajska vrata"

Otvoren prvi ljetni vinski festival na Jahorini

  • 20.07.2018. 21:17

Na Jahorini je danas otvoren prvi Ljetni vinski festival na kojem posjetioci mogu da probaju vrhunska vina iz regiona, sa ciljem promocije ove planine i njenih sadržaja u ljetnoj sezoni.

Organizator festivala Marko Rudić rekao je da na festivalu učestvuju najbolje vinarije iz regiona - vinarije "Kovačević", "Ratković", "Stojanović", "Tikveš", "Tvrdoš", hepok "Mostar", podrumi "Vukoje 1982" i "Anđelić". 

Rudić je izrazio nadu da će ovaj dvodnevni festival biti podstrek i za ostale hotelijere da organizuju slične sadržaje kojima će obogatiti ljetni sadržaj jer Olimpijski centar luaže napore da Jahorina živi 365 dana. 

Prema njegovim riječima, domaćin festivala je somalijer iz Beograda i vinski sudija Ivica Stojanović koji će naredna dva dana govoriti o vinima i hranom koja ide uz ovo piće. 

Ovo je prvi vinski festival u Planinskoj kući "Rajska vrata" na Jahorini, gdje ugostitelji imaju veoma dobar spoj hrane, vina, muzike i promociju svih gastronomskih kvaliteta. 

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić istakao je da ova manifestacija, kao i one koje će biti održane u narednom periodu doprinose boljoj promociji grada i Jahorine. 

On je dodao da pored brojnih kulturnih i zabavnih dešavanja, posjetioce očekuju i sportska takmičenja, pripreme najtrofejnijih klubova sa prostora bivše Jugoslavije, kao i pripreme za predstojeću zimsku turističku sezonu. 

Tošić je naveo da ono što ih posebno raduje jeste završetak vještačkog jezera na samom vrhu planine koje će da bude napunjeno u avgustu. 

"Planirano je i asfaltiranje nekoliko kilometara staza od biciklističke koja će ići do samog jezera na vrhu, do pještačkih. Sve to će omogućiti ljepši boravak na planini kao i doprijeni većem razvoju turizma ove regije", izjavio je Tošić. 

Festival će biti nastavljen i sutra od 16.00 časova u Planinskoj kući "Rajska vrata". Gost muzičkog programa biće solo pjevačica i glumica "Pozorišta na Terazijama" iz Beograda Mirjana Stojanović.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.