"Мислимо да и даље служимо Богу, а није тако"

Отац Предраг Поповић упозорава на прву ствар која се деси кад ђаво уђе у човјека

  • 13.08.2024. 13:41

Отац Предраг Поповић упозорава на прву ствар која се деси кад ђаво уђе у човјека.

Отац Предраг Поповић познат је као неко чије се ријечи, размишљања и ставови веома цијене и са пажњом разматрају међу вјерницима, али и бројним поштоваоцима његовог лика и мисли које радо дијели са пратиоцима и пријатељима на Фејсбуку и Јутјубу. 

Данас су Госпојинске покладе: Ове ријечи треба изговорити за благостање у животу и опрост свих увреда

Данас су Госпојинске покладе: Ове ријечи треба изговорити за благостање у животу и опрост свих увреда

Посљедња тема на коју је говорио јесте она у вези са свим опасностима које са собом носи самоћа и изговарање реченице “не треба ми нико”.

Отац Предраг Поповић говори да нас ђаво одваја од суштине кад кажемо да нам у животу не треба нико.

– Мени не треба нико. Само ја и Бог – размишљање је које, како наводи и упозорава отац Предраг Поповић, носи са собом бројне замке јер се на тај начин одвајамо од породице, постајемо лењи и нама је лакше управљавати без опирања. На тај начин човек учи да воли самоћу, а наш свештеник истиче да такав однос према животу може бити опасан.

“Човек мисли да и даље служи Богу, а није тако”– Ђаво је тиме ударио на суштину спасења човјека, а човјек и даље утисак да је Божји и да служи Богу. Послије тога је све веома лако – започео је причу отац на свом Фејсбук профилу.

И данас ''пакао'': Температура до 40 степени!

И данас ''пакао'': Температура до 40 степени!

Даље је наставио да објашњава шта се дешава кад се човјек одвоји од суштине, коју је на почетку поменуо, и колико је важно да тај исти човјек буде уз своје ближње и своју породицу да би у будућности просперирао, а не утонуо у летаргију и учмалост сопственог живота.

– Кад човјек изађе из заједнице, кад човек изађе из породице, веома је лако њиме манипулисати. Прва ствар коју ‘демон’ ради када уђе у човека јесте то да га одваја од породице. И човјек почиње да воли да је сам и у својим мислима – између осталог је отац Предраг Поповић испричао у својој недавној објави и поново упозорио да не изговарамо и не помишљамо да нам у животу не треба нико, преноси Стил.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.