Изражава се већа емпатија

Отац Предраг Поповић: Ево шта треба да кажете када некоме изјављујете саучешће

  • Извор: Она
  • 20.10.2024. 10:55

Од оца Предрага Поповића можемо научити толико животних мудрости, а када једном прочитамо или чујемо његове ријечи, испрва нам можда неће бити јасне, али ћемо их се сјетити у правом тренутку. Он је раније ове године говорио о томе зашто приликом смртног случаја не би требало ожалошћенима говорити "Прими моје саучешће".

"Када изјављујете саучешће не будите плитки, немојте говорити 'Прими моје саучешће', па онда 'шта је то било, шта се десило'. Приђеш човјеку и кажеш му 'Христос васкрсе'. Тако се изјављује саучешће. Запитаће се и овај и рећи, 'шта ми рече сад овај, зашто Христос Васкрсе'. Али схватиће, те ријечи ће му се открити кад буде требало", рекао је отац Предраг.

Један од највећих спортиста свих времена открио да умире: ''Остало ми је још 2-4 године''

Један од највећих спортиста свих времена открио да умире: ''Остало ми је још 2-4 године''

Најбитније је бити прибран и наћи се у сваком тренутку породици ожалошћених. У том тренутку желимо да утјешимо породицу преминулог, али нам тешко иде да склопимо реченицу. Тешко је саставити адекватну поруку, а да њом додатно не погоршате бол коју ожалошћени осјећа.

Отац сматра да се на тај начин изражава много већа емпатија, те да су то заправо праве ријечи утјехе. Наиме, отац Предраг се дотакао ове осјетљиве теме на својој Фејсбук страници, а испод објаве су се ређали бројни коментари захвалности. Сви су се сложили да уопште нису чули до сада за овакав приступ ожалошћеним особама.

Осам деценија од ослобођења Београда у Другом свјетском рату

Осам деценија од ослобођења Београда у Другом свјетском рату

"Питаће вас тај коме тако изјавите саучешће 'зашто си ми то рекао', а ти ћеш онда рећи: 'Зато што сам ти рекао да ти је отац жив, или мајка, брат, дијете, ко ти је већ умро. И ако је Он васкрснуо и они ће васкрснути. Ја сам ти донио најрадоснију вијест - да није умро него да је већ у будућности и чека тебе. Да се надаш и свом васкрсењу и поновном сусрету са њим", поручио је отац Предраг.


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:25 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:25 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:25 Филм: Љето у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:25 Ноћни програм

    Ноћни програм