Željeznice Republike Srpske

Osiguranje putnog prelaza “Zalužani“ u probnom radu

  • Извор: АТВ
  • 04.09.2023. 08:17

Sistem osiguranja putnog prelaza “Zalužani” biće pušten u probni rad u srijedu, 6. Septembra, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.

Osiguranje putnog prelaza mora proći probni rad do dobijanja upotrebne dozvole.

"Za vreme trajanja probnog rada, vozovi će preko područja putnog prelaza ‘Zalužani’ saobraćati ograničenom brzinom do 30 kilometara na čas, sve do puštanja sistema osiguranja u redovan rad. Po isteku probnog rada sistema osiguranja, uvodi se redovna brzina kretanja vozova na ovoj dionici pruge, čime se dodatno skraćuje vrijeme rada uređaja za osiguranje putnog prelaza”, navedeno je u objavi Željeznica Srpske.

Priština sprovela

Priština sprovela "kontrolu" sa naoružanim policajcima

Projekat unapređenja, modernizacije i podizanja višeg nivoa bezbjednosti saobraćaja na putnom prelazu "Zalužani“ podrazumijevao je uređenje drenažnog sistema, ugradnju gumenih patosnica, opremanje kablovske trase, ugradnju kontrolnih signala, uvezivanje daljinske kontrole u stanici Ramići, video nadzor, montažu kućica kao i izgradnju signalizacije u oba pravca i montiranje polubranika na prelazu.

Iz Željeznica Republike Srpskep podsjećaju da su prilikom približavanja prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbjedno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova kojima se najavljuje približavanje voza.

Sastanak Putina i Erdogana

Sastanak Putina i Erdogana


Пратите нас и путем Вибера