Интернет превара

Опрез грађани! Стижу поруке са опасним линком од Пошта БиХ

  • Извор: АТВ
  • 17.04.2024. 20:33

Поруке о неуспјелој испоруци пошиљке са потписом Поште БиХ стигле су великом броју корисника, а ријеч је о превари која је поново актуелна.

"Пошта Босне и Херцеговине: Подсјетник на неуспјех испоруке због нетачног уноса адресе. Молимо потврдите податке о вашој адреси или ће ваша наруџба бити враћена", стоји у поруци која је бројним грађанима стигла са сумњивог броја.

У наставку се налази линк у којем се од оног ко га активира траже подаци банковне картице.

Пало помирење код Џиновића?

Пало помирење код Џиновића?

Ова врста превара поново је актуелна након више мјесеци затишја. Крајем прошле године, МУП је упозоравао грађане управо на ову врсту преваре.

Након што ступе у комуникацију са грађанима, шаљу им 'phishing линк', односно, малициозни линк за крађу личних података, у који грађани треба да унесу податке са своје банковне картице, а након што прибаве податке, преваранти са картица грађана врше неовлаштене новчане трансакције, појаснили су из МУП-а Републике Српске.

ATV istražuje: Ovako izgleda razgovor sa internet prevarantom

ATV istražuje: Ovako izgleda razgovor sa internet prevarantom




Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.