Бори се са тешком болешћу

Огњену Ристићу (4) хитно треба помоћ добрих људи

  • Извор: Агенције
  • 02.10.2024. 15:06

Огњен Ристићу рођен је 2020. године, а и другој години живота уочена је значајна разлика у психомоторном развоју у односу на вршњаке у виду недостатка заинтересованости, говора, извршавања једноставних налога и разумијевања.

Тада му је специјалистичким прегледом установљена дијагноза д‌јечијег аутизма.

Огњен похађа специјалну школу “Вук Караџић” у Сомбору гд‌је се примјењују дефектолошки и соматопедски третмани, а у плану су третмани матичним ћелијама на клиници у иностранству. Средства су потребна за третмане матичним ћелијама, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, путне трошкове и трошкове смјештаја у току лијечења.

– Молим вас да помогнете мом унуку Огњену. Он је у другој години живота оболио од аутизма. Његово лијечење се спроводи пресађивањем матичних ћелија. Треба да се изврше три интервенције. Прва је обављена 23 септембра, друга тек за 4 нед‌јеље. Огњенови родитељи, моја кћерка и зет, скупљају новац преко хуманитарног сајта Буди хуман. Молимо вас да помогнете да овај тежак посао успјешно обавимо, и како би људи добре воље могли послати поруку или уплатити новац на рачун – каже његов д‌јед Ђорђе Панић.

Како да помогнемо Огњену

Упиши 1667 и пошаљи СМС на 3030, једнократна помоћ од 200 динара (око 3 КМ)

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001908639-42

Скенирањем НБС ИПС QР кода на вашој мБанкинг апликацији, Износ је подесен на 1000 РСД, а корекција износа се може урадити у самој апликацији: НБС ИПС QР код.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.