ФХМЗ

Објављена детаљна прогноза до краја седмице

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2023. 10:04

Јутрос је у БиХ облачно вријеме са кишом, док је снијег забијелио поједине предјеле земље.

До краја дана се очекује облачно вријеме са кишом. На планинама са снијегом. У низијама централне и источне Босне сусњежица или снијег.

Вјетар слаб до умјерен сјеверни и сјевероисточни. Дневна температура од 2 до 8, на југу до 13 степени.

Метеоролози су објавили детаљну прогнозу до краја седмице.

За сутра, односно четвртак, прогнозира се претежно облачно вријеме, уз дјелимично смањење облачности послије подне. У јутарњим сатима понегдје у централном, источним и западним подручјима Босне слабе падавине. У низијама киша или сусњежица, а вишим подручјима снијег. Вјетар слаб сјеверни и сјевероисточни. Јутарња температура од 0 до 5, на југу до 12, а дневна од 4 до 10, на југу до 15 степени.

Претежно облачно вријеме очекује се у петак У првом дијелу дана локално слаба киша се очекује у Херцеговини и на југозападу Босне. Према крају дана и током ноћи киша широм земље. У подручјима изнад 1.000 метара очекује се постепени прелазак кише у сусњежицу и снијег. Вјетар слаб до умјерен, већи дио дана, јужни и југозападни. Јутарња температура од 2 до 8, на југу до 12, а дневна од 10 до 16 степени.


Циклон изнад Балкана донио снажно невријеме

Циклон изнад Балкана донио снажно невријеме

Слично вријеме и у суботу. Претежно облачно са слабим падавинама. У сјеверним подручјима Босне и у Херцеговини се очекује киша, а у остатку земље сусњежица или снијег. Послије подне падавине престају у Херцеговини, а крајем дана и током ноћи и у већем дијелу Босне. У Херцеговини и на југозападу Босне умјерена до јака бура, а у остатку земље слаб до умјерен сјеверни и сјеверозападни вјетар. У Херцеговини и на западу Босне олујни, а у остатку земље, повремено, јаку удари вјетра. Јутарња температура од -2 до 4, на југу до 10, а дневна од -1 до 5, на југу до 8 степени.

За крај седмице у поједине дијелове стиже сунце. У недјељу метеоролози предвиђају претежно сунчано за Херцеговину, док ће у Босни бити претежно облачно вријеме. У Босни је повремено могућ слаб снијег или сусњежица. Вјетар умјерен до појачан западни и сјеверозападни. Послије подне вјетар у слабљењу. Јутарња температура од -4 до 0, на југу до 2, а дневна од -2 до 4, на југу до 8 степени, наводи се у прогнози ФХМЗ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.