Владо Ђајић

Обезбијеђен систем хлађења за квалитетнији смјештај пацијената на УКЦ Српске

  • Извор: СРНА
  • 07.08.2024. 14:15

Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске ријешио је питање хлађења Централног медицинског блока, што ће омогућити квалитетнији боравак пацијената, а пројекат је велики успјех ове установе, као и Републике Српске, изјавио је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

Ђајић истакао је да је посао повјерен компанији "Вамед" из Беча, те да пројекат, осим уградње расхладног система, подразумијева и рјешавање питања квалитетнијег гријања и санацију кухиње.

"До краја године настављају се радови на новој котловници, чиме ће трајно бити ријешено и питање гријања и хлађења зграде. У оквиру овог пројекта биће санирана и кухиња, те УКЦ овом санацијом добија савремени таблет систем за дистрибуцију хране", рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, у комплетан пројекат биће уложено око 15 милиона евра.

Шобот: Клиника за кардиохирургију УКЦ Српске једна од модернијих

Шобот: Клиника за кардиохирургију УКЦ Српске једна од модернијих

"Осим градње операционих сала, набавке опреме, едукације нашег кадра, радимо и на квалитетном смјештају пацијената и 50 година од изградње Централног медицинског блока, први пут имамо централно хлађење просторија", каже Ђајић.

Ђајић је захвалио руководству Српске које је обезбиједило средства да се овај пројекат реализује за добробит пацијената.

"Захвални смо извођачу јер је посао завршио десет дана прије рока, а имамо договор да и кухињу и ново гријање завршимо до нове године", рекао је Ђајић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.